Βρείτε εδώ Προϊόντα για τον Καθαρισμό των Λίθων.

Αναλυτικές ιδιότητες του λίθου. Οι πληροφορίες αφορούν τους Αυθεντικούς Πολύτιμους Λίθους του politimigi.gr.

xelonakitext   Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε τους κρυστάλλους σας, εδώ θα σας αναφέρουμε τους πιο γνωστούς και τους γενικά αποδεκτούς από τους Κρυσταλλοθεραπευτές, τους Γεμμολόγους και τους γνώστες του είδους.
   Μπορείτε να βάλετε μαζί κρυστάλλους που ανήκουν στην ίδια γεμμολογική οικογένεια. Αφού περάσουν οι τρείς ώρες ξεπλένετε τους κρυστάλλους σε τρεχούμενο νερό (στο σπίτι στην βρύση) και τους τοποθετείτε σε ένα λευκό πανάκι από φυσικό υλικό, μαλλί, βαμβάκι, μετάξι, τους βγάζετε στον 'Ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του και τους αφήνετε για μία ώρα.
   Εάν είστε τυχεροί και είστε κοντά σε εξοχή, θάψτε τους κρυστάλλους σας στο χώμα, αφήστε τους για τρείς ώρες μέχρι τρείς μέρες, ανάλογα το χρόνο που έχετε στην διάθεση σας, και μετά τοποθετήστε τους κάτω από φυσικό τρεχούμενο νερό, π.χ. καταρράκτης, ποτάμι, ρυάκι, όπου καλό θα είναι να τους έχετε σε ένα διχτάκι από φυσικό υλικό για να μην χαθούν. Ξεπλύνετε τους με νερό και βγάλτε τους στον Ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα.
   Υπάρχει και η διαδικασία που ο καθαρισμός και η φόρτιση γίνεται βάσει των φάσεων της Σελήνης. Όσοι επιθυμούν να την ακολουθήσουν, τότε, θα πρέπει να κάνουν τον καθαρισμό στην χάση της Σελήνης (+)(-) μία μέρα και την φόρτιση στην Πανσέληνο (+)(-) μία μέρα. Το διάστημα που μεσολαβεί έχουμε τους κρυστάλλους αποθηκευμένους σε σκοτεινό μέρος.
   Δείτε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες για να καθαρίζετε τους Κρυστάλλους σας πάνω σε λειτουργικούς Οργονίτες, με καπνό από αρωματικά στικ, με ορυκτό αλάτι, με αιχμές χαλαζία, με φύλλο χαλκού και χαλαζίες ως μόνιμο εργαλείο καθαρισμού και με λίθους και ορυκτά που έχουν ενεργειακά καθαριστικές ιδιότητες. 


palo-santo Καθαρισμός Λίθων με  Αρωματικό Καπνό
  Σε πολλές κουλτούρες και παραδόσεις βλέπουμε να χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα την μέθοδο της καύσης συγκεκριμένων φυσικών υλικών, όπως βότανα (φασκόμηλο), αιθέρια έλαια, κομμάτια ξύλου palo santo ή σανδαλόξυλο, αρωματικά στικ κλπ, προκειμένου να απομακρύνουν δυσαρμονικές ενέργειες από τον χώρο και τα αντικείμενα και να δημιουργήσουν ένα πιο λεπτοφυές ενεργειακό πεδίο.    Με την βοήθεια των αυθεντικών ινδικών αρωματικών στικ, μπορεί κανείς να επιτύχει τον ενεργειακό εξαγνισμό του χώρου του, των λίθων ή των αντικειμένων που αισθάνεται ότι έχουν επιβαρυνθεί ενεργειακά, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει την χαρακτηριστική ευωδία τους.
    Χρήση: ανάψτε ένα stick στον χώρο που επιθυμείτε και τοποθετήστε το στην ειδική βάση. Εάν θέλετε να «καθαρίσετε» λίθους ή αντικείμενα, περάστε τα με ελαφριές κινήσεις μέσα από τον καπνό του stick.

Βρείτε προϊόντα για Αρωματικά stick & Palo Santo.


alati-salt Καθαρισμός λίθων με Ορυκτό Αλάτι 
   Το Αλάτι είναι ένα από τα ισχυρότερα καθαριστικά-εξαγνιστικά που μας έχει χαρίσει η φύση με άπειρες χρήσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Έχει χρησιμοποιηθεί από όλους τους λαούς σε τελετές εξαγνισμού και συντελεί στην διατήρηση της ζωής στον πλανήτη. 

1. Βάλτε σε ένα διάφανο μπολ χωρίς σχέδια χλιαρό νερό, ρίξτε μια κουταλιά αλάτι Ιμαλαΐων, τοποθετήστε τους λίθους σας μέσα και αφήστε τους για μία ώρα για κοινές χρήσεις και έως τρείς ώρες για θεραπευτικές χρήσεις. Αφού περάσει ο χρόνος ξεπλύνετε τους λίθους σε τρεχούμενο νερό (στο σπίτι στη βρύση) και τοποθετήστε τους σε ένα λευκό πανάκι από φυσικό υλικό, μαλλί, βαμβάκι, μετάξι και βγάλτε τους  για μια ώρα στον Ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του. 

2. Εάν τα ορυκτά σας είναι ευαίσθητα στο νερό, τότε ακουμπήστε τα πάνω στο αλάτι, γυρνώντας τα συχνά μέσα σε διάστημα τριών ωρών και κατόπιν βουρτσίστε τα με ένα μαλακό βουρτσάκι για να φύγει το αλάτι. Μετά βγάλτε τα στον Ήλιο για να τα φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα.

3. Εάν τα ορυκτά σας είναι ευαίσθητα και στο αλάτι τότε βάλτε τα σε ένα πουγκί. Σε ένα μπολ ρίξτε σκέτο αλάτι και τοποθετήστε το πουγκί πάνω στο αλάτι. Αφήστε τα για τρείς ώρες και μετά βγάλτε τα στον Ήλιο για να τα φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα ή βάλτε σε ένα μπολ αλάτι και βάλτε πάνω από το αλάτι ένα πανάκι από φυσικό υλικό, και τοποθετείστε πάνω του τους κρυστάλλους, σκεπάστε αυτό το μπολ.

Βρείτε προϊόντα από Ορυκτό Αλάτι.


aichmes-points Καθαρισμός Λίθων με Αιχμές Χαλαζία 
   Οι Αιχμές Χαλαζία λειτουργούν σαν φάροι που προσθέτουν περισσότερο φώς και θετική ενέργεια για την ευθυγράμμιση και εναρμόνιση με την κοσμική ενέργεια. Δονούν την αύρα σε τόσο υψηλό ρυθμό που αποτελούν ένα ισχυρό ενεργειακό καθαριστικό του αιθερικού πεδίου. Οι κρύσταλλοι αυτοί εκπέμπουν ενέργεια από την αιχμή τους και ανανεώνουν το περιβάλλον στο οποίο απευθύνονται χαρίζοντας του ζωτικότητα και αρμονία. 

1. Φτιάξτε ένα κύκλο από αιχμές Χαλαζία με στραμμένες τις αιχμές προς το κέντρο του κύκλου. (χρησιμοποιείστε από 8 ως 12 αιχμές)

2. Τοποθετήστε τους λίθους που θέλετε να καθαρίσετε στο κέντρο του κύκλου και αφήστε τους για ένα εικοσιτετράωρο. 

3. Μετά βγάλτε τους στον Ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα.

Βρείτε εδώ Αιχμές Χαλαζία


chalkos-chalazias-copper-quartz Καθαρισμός Λίθων με Χαλκό και Χαλαζία 
   Εάν θέλετε να έχετε ένα μόνιμο εργαλείο καθαρισμού, πάρτε μία πλάκα Χαλκού κομμένη σε τετράγωνο, ρίξτε πάνω της τρίμματα Χαλαζία ή πολύ μικρά βοτσαλάκια και στις τέσσερις γωνίες του τετραγώνου τοποθετήστε από έναν μονοκρύσταλλο χαλαζία με την μύτη του προς τα τρίμματα του χαλαζία. Πάνω στα τρίμματα τοποθετήστε τα ορυκτά που θέλουν καθάρισμα. Ξεπλύνετέ τους με νερό και φορτίστε τους στον Ήλιο.
   Οι Αιχμές και τα Συμπλέγματα Χαλαζιακών Ορυκτών προσθέτουν περισσότερο φως και θετική ενέργεια δονώντας την αύρα σε υψηλό επίπεδο επιτυγχάνοντας ένα βαθύ ενεργειακό καθαρισμό των λίθων και των κρυστάλλων. Οι κρύσταλλοι αυτοί εκπέμπουν ενέργεια από τις αιχμές τους και χαρίζουν ζωτικότητα και αρμονία στον περιβάλλοντα χώρο ή στους λίθους που απευθύνονται. Διαλύουν την λιμνάζουσα ενέργεια και φέρνουν ανανέωση και ευεξία.

   Ο Χαλκός λειτουργεί αποτοξινωτικά αποβάλλοντας την περίσσια λιμνάζουσα ενέργεια που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα αλλά και στο σώμα των κρυστάλλων. Οι κρύσταλλοι που εργάζονται για θεραπείες ή για να μετατρέψουν την αρνητική ενέργεια σε θετική χρειάζονται κατά διαστήματα καθαρισμό και αποφόρτιση.
1. Πάρτε μια τετράγωνη πλάκα Χαλκού και τοποθετήστε στο κέντρο της ένα σύμπλεγμα Χαλαζία. Στις γωνιές της τοποθετήστε τέσσερις αιχμές Χαλαζία με την μύτη στραμμένη προς το σύμπλεγμα ώστε να βλέπετε το σχέδιο της εικόνας μας.
2. Οι αιχμές και το σύμπλεγμα Χαλαζία θα μπορούσαν να είναι προγραμματισμένα για καθαρισμό λίθων.

3. Ξεπλύνετε τους λίθους που θέλετε να καθαρίσετε και τοποθετήστε τους πάνω στο σύμπλεγμα Χαλαζία. Εάν θέλετε να καθαρίσετε ένα ή δύο λίθους είναι αρκετό και ένα μικρό σύμπλεγμα, για περισσότερους λίθους επιλέξτε ένα μεγαλύτερο.

4. Αφήστε τους λίθους για 24 ώρες ώστε να καθαρίσει το ενεργειακό τους πεδίο.

5. Μετά βγάλτε τους στον Ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα.

Βρείτε εδώ προϊόντα Χαλκού, όπως και Αιχμές και Συμπλέγματα Χαλαζία.


orgonites Καθαρισμός Λίθων με Οργονίτη 
   Ο Οργονίτης μετατρέπει την αρνητική ενέργεια DOR σε θετική ενέργεια OR. Η μετατροπή γίνεται επαρκώς και συνεχώς. Η ρητίνη στον οργονίτη συρρικνώνεται κατά τη διαδικασία πήξης, πιέζοντας οριστικά τους κρυστάλλους χαλαζία μέσα στην κατασκευή, δημιουργώντας έτσι το γνωστό πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο μέσα στον κρύσταλλο. Αυτό σημαίνει ότι τα άκρα του κρυστάλλου αποκτούν ηλεκτρική πολικότητα. Ο οργονίτης αποκαθιστά τη ροή της ενέργειας στο σώμα ή το χώρο και καθαρίζει το αιθερικό πεδίο από κάθε είδους ασύμβατη ενέργεια με τα έμβια όντα. Λειτουργεί σαν γεννήτρια θετικής ενέργειας. 

1. Ξεπλύνετε τους λίθους σας και τοποθετήστε τους πάνω ή δίπλα σε έναν οργονίτη. Αφήστε τους για τρεις ώρες ώστε να καθαρίσει το ενεργειακό τους πεδίο. Μετά βγάλτε τους στον Ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα. 

2. Αφήνοντας τους λίθους σας για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω ή δίπλα σε έναν οργονίτη θα τους διατηρείτε καθαρούς και έτοιμους για φόρτιση στον Ήλιο ανά πάσα στιγμή. 

3. Εάν έχετε προγραμματίσει ένα λίθο και κατόπιν τον τοποθετήσετε κοντά σε έναν οργονίτη τότε το πρόγραμμα του θα σβηστεί και ο λίθος θα επανέλθει στις βασικές ενεργειακές του ιδιότητες, αυτές που επέλεξε η φύση να του χαρίσει.

Βρείτε εδώ Οργονίτες


lithoi-katharistes Λίθοι που Καθαρίζουν άλλους Λίθους 
   Βάλτε τα μαζί με ορυκτά που έχουν ενεργειακά καθαριστικές ιδιότητες όπως, η καρνεόλη, ο κόκκινος χαλκηδόνιος, και ο χαλαζίας. Ξεπλύντε τους με νερό και φορτίστε τους στον Ήλιο. Οι Λίθοι Καρνεόλη, Κιτρίνης, Χαλαζίας και Αμέθυστος έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν άλλους λίθους. Αυτό οφείλεται στην χημική τους σύσταση και στην κρυσταλλική τους δομή. 

1. Καθαρίστε, φορτίστε και προγραμματίστε τους λίθους "καθαριστές" ώστε να δουλεύουν μόνο για τον καθαρισμό άλλων λίθων.

2. Βάλτε τους μέσα σε ένα πουγκί μαζί με τους λίθους που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε τους για τρείς μέρες. Μετά τοποθετήστε τους στον Ήλιο για μια ώρα, ώστε να τους φορτίσουν οι ακτίνες του. 

3. Το πουγκί αυτό μαζί με τους λίθους καθαριστές, μπορεί να είναι και ο τόπος φύλαξης των λίθων σας, ώστε να είναι καθαροί και έτοιμοι για φόρτιση και προγραμματισμό ανά πάσα στιγμή.

Βρείτε εδώ προϊόντα Καρνεόλη, Κιτρίνης, Χαλαζίας και Αμέθυστος.


echobowl
   Καθαρισμός Λίθων με Ηχομπώλ. 
   Βρείτε εδώ Προϊόντα Ηχοθεραπείας και Ηχομπώλ.


Διαβάστε Περισσότερα για τον Ενεργειακό Καθαρισμό και τη Φροντίδα των λίθων

Πηγή: Πολύτιμη Γη



Μήνυμα προς τους Επισκέπτες

Σχετική Βιβλιογραφία

Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος - Γεμμολόγος

© 1991-2021 politimigi.gr - All Rights Reserved

lithos katharistis, clear quartz, citrine, amethyst, carnelian, halazias, kitrinis, amethistos, karneoli, λιθος καθαριστηςincense sticks, nagchampa greece, satya sai baba nag champa agarbatti, satya agarbathi, αρωματικά στικ