Δείτε εδώ Προϊόντα Ακατέργαστων Λίθων.
Αναλυτικές ιδιότητες του λίθου. Οι πληροφορίες αφορούν τους Αυθεντικούς Πολύτιμους Λίθους του politimigi.gr.

xelonakitext Μορφολογία - Ακατέργαστα
   Ακατέργαστα Πετρώματα θεωρούνται αυτά που δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία. 
Κάποια ακατέργαστα πετρώματα είναι ελαφρώς λειασμένα ώστε να αναδειχθεί η φυσική τους ομορφιά
Μεικτό θεωρείται το ορυκτό με κομμάτια ή στίγματα διαφορετικών ορυκτών στο εσωτερικό του ή και επάνω στην εξωτερική του επιφάνεια. Συνδυάζει αρμονικά ενέργειες διαφορετικών ορυκτών. 
   Ο Ακανόνιστος είναι Άμορφος Κρύσταλλος και δεν χαρακτηρίζεται από κάποιο συγκεκριμένο σχήμα. Διατηρεί το αρχικό, φυσικό του σχήμα χωρίς να έχει υποστεί διαδικασία λείανσης. Η ενέργεια διατρέχει με ταχύτητα όλες τις επιφάνειές του, χωρίς να ακολουθεί κάποια σταθερή εσωτερική δομή, γεγονός που αυξάνει τις δονήσεις του. Χρησιμοποιείται στον διαλογισμό, τις αναδρομές, την κρυσταλλοθεραπεία, το Feng Shui, το ρέικι, τη θεραπεία των Τσάκρας, την ενδοσκόπηση ή γενικότερα ως ενεργειακό και θεραπευτικό εργαλείο.

Ορισμός και Συμβολισμός - Ακατέργαστα
   Μέσα από διαφορετικές γεωλογικές διεργασίες με ανάμειξη χημικών συνθέσεων, τα ορυκτά παίρνουν σχήμα και μετατρέπονται σε όμορφα δείγματα κρυστάλλων. Συνήθως είναι ανόργανα και στερεά, αλλά υπάρχουν και οργανικά. Σήμερα, χιλιάδες ορυκτά είναι γνωστά από τους ερευνητές. Η μελέτη των ορυκτών είναι γνωστή ως «ορυκτολογία».
   Ένας άκοπος πολύτιμος λίθος ονομάζεται ακατέργαστος. Είναι μια πέτρα στη φυσική της μορφή που βρίσκεται στο έδαφος όπως την έφτιαξε η φύση. Η αγορά ακατέργαστων πολύτιμων λίθων και ορυκτών είναι περιπετειώδης και ένα πλούσιο ταξίδι ανακάλυψης και δυνατοτήτων. Είναι μια πρόσκληση να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς της Γης, παρακολουθώντας τα θαύματα που δημιούργησε η φύση για εκατομμύρια χρόνια.
   Τύποι ακατέργαστων λίθων και ορυκτών είναι τα συμπλέγματα κρυστάλλων, τα γεώδη, οι οργανικές πέτρες, τα μεταμορφικά και ιζηματογενή πετρώματα, τα φθορίζοντα ορυκτά, οι μετεωρίτες και τα μεικτά ορυκτά δείγματα.
   ⦁ Τα συμπλέγματα κρυστάλλων αποτελούνται από πολλαπλές αιχμές και συνδυασμό διάσπαρτων κρυστάλλων.
   ⦁ Τα γεώδη είναι κοίλοι, αόριστα σφαιρικοί βράχοι, στους οποίους είναι απομονωμένες μάζες ορυκτών και κρυστάλλων.
   ⦁ Οι οργανικές πέτρες είναι υλικά που προέρχονται από ζωντανούς ή κάποτε ζωντανούς οργανισμούς.
   ⦁ Τα μεικτά ορυκτά μπορεί να είναι διαφορετικά πετρώματα συνδυασμένα σε ένα ή ένα ορυκτό με εγκλείσματα άλλων πετρωμάτων.
   ⦁ Ορισμένα ορυκτά είναι ελαφρώς γυαλισμένα και κομμένα για να τονίσουν τη φυσική τους ομορφιά.
   ⦁ Ο άμορφος κρύσταλλος ή ακανόνιστος είναι μια μη κρυσταλλική μορφή και σχηματίζεται με τη σύντηξη του κρυστάλλου και στη συνέχεια την ταχεία ψύξη του.
   ⦁ Ο μετεωρίτης είναι ένα συμπαγές κομμάτι συντριμμιών από έναν κομήτη, αστεροειδή ή μετεωροειδή, που προέρχεται από το διάστημα και επιβιώνει από το πέρασμά του μέσω της ατμόσφαιρας για να φτάσει στην επιφάνεια.
   ⦁ Τα πυριγενή πετρώματα σχηματίζονται όταν τα θερμά, λιωμένα πετρώματα κρυσταλλώνονται και στερεοποιούνται.
   ⦁ Τα μεταμορφικά πετρώματα σχηματίζονται από τη θερμότητα και την πίεση μεταβάλλοντας το αρχικό ή μητρικό πέτρωμα σε ένα εντελώς νέο πέτρωμα.
  ⦁ Τα ιζηματογενή πετρώματα σχηματίζονται από προϋπάρχοντα πετρώματα ή κομμάτια κάποτε ζωντανών οργανισμών. Σχηματίζονται από εναποθέσεις που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της Γης και έχουν χαρακτηριστική στρωματοποίηση

Χρήσεις - Ακατέργαστα
⦁ Οι ακατέργαστοι πολύτιμοι λίθοι έχουν από καιρό εκτιμηθεί από τους συλλέκτες για τη σπανιότητα και τη μοναδική δομή τους. Κάποιοι τα αγοράζουν για επενδυτικούς σκοπούς λόγω της αξίας τους.
⦁ Μαθητές γεωλογίας και γεμμολογίας αγοράζουν ακατέργαστες πέτρες για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μαθαίνουν από τις ακατέργαστες πέτρες για τη γεωλογία οποιασδήποτε προέλευσης, το σχηματισμό ορυκτών, τους σκοπούς αναγνώρισης πολύτιμων λίθων ή μαθαίνουν για τον τύπο των πετρωμάτων στα οποία σχηματίζονται οι πολύτιμοι λίθοι και τα ορυκτά.
⦁ Αγοραστές ακατέργαστων λίθων είναι και οι συλλέκτες πολύτιμων λίθων που τους ελκύουν το μοναδικό σχήμα, η εμφάνιση και η σπανιότητα των πετρωμάτων. Τα ακατέργαστα με τον μοναδικό χαρακτήρα τους, μας διηγούνται μια ιστορία σχηματισμού του εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
⦁ Τα ορυκτά και οι ακατέργαστοι πολύτιμοι λίθοι προάγουν τη θεραπεία για να ενισχύσουν την πνευματική προστασία. Αυτές οι πέτρες πιστεύεται ότι έχουν περισσότερες δυνάμεις σε φυσική μορφή παρά σε στιλβωμένη μορφή.

Διαβάστε εδώ για τις μορφές του ακατέργαστου Χαλαζία.

Βρείτε εδώ Προϊόντα Ακατέργαστων Λίθων.

Πηγή: Πολύτιμη Γη



Μήνυμα προς τους Επισκέπτες

Σχετική Βιβλιογραφία

Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος - Γεμμολόγος

© 1991-2022 politimigi.gr - All Rights Reserved