Δείτε εδώ Προϊόντα Λίθων για Συμπλέγματα, Γέωδους και Σπηλιές.
Αναλυτικές ιδιότητες του λίθου. Οι πληροφορίες αφορούν τους Αυθεντικούς Πολύτιμους Λίθους του politimigi.gr.

xelonakitextΜορφολογία 
   Τα Συμπλέγματα Κρυστάλλων αποτελούνται από πολλές αιχμές διαφορετικών μεγεθών και προσανατολισμού, οι οποίες όμως δεν έχουν απαραιτήτως κοινή βάση. Τα συμπλέγματα εκπέμπουν την ενέργεια αρμονικά στο χώρο αρμονικά και προς όλες τις κατευθύνσεις. Χρησιμοποιούνται στον διαλογισμό, τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου και των υπόλοιπων κρυστάλλων, στις αναδρομές, στην κρυσταλλοθεραπεία, τη θεραπεία των Τσάκρα, την ενδοσκόπηση και όταν θέλουμε να ελαφρύνουμε την βαριά ενέργεια ενός χώρου.
   Μία γεώδος ή γεώδιο είναι γεωλογικός δευτερογενής σχηματισμός μέσα σε ιζηματογενή και ηφαιστειακά πετρώματα. Τα γεώδη είναι κοίλα, αόριστα σφαιρικά πετρώματα, μέσα στα οποία υπάρχουν απομονωμένες μάζες κρυστάλλων. Χάρη στις πολλαπλές αιχμές που περιλαμβάνουν, η ενέργεια των γέωδων είναι ηπιότερη καθώς ενισχύεται και διαχέεται. 
   Οι Σπηλιές Κρυστάλλων είναι είναι γέωδοι που έχουν χωριστεί στη μέση έτσι ώστε να διακρίνεται το εσωτερικό κοίλο μέρος του κρυστάλλου. Ένας κρύσταλλος σπηλιά μοιάζει κυριολεκτικά με σπηλιά κρυστάλλων.

Ορισμός και Συμβολισμός 
   Οι γέωδοι ήταν κάποτε φυσαλίδες μέσα στη λάβα με υγρό πλούσιο σε μέταλλα. Με την πάροδο του χρόνου, εκατομμύρια χρόνια, το υγρό στέγνωσε και σχημάτισε κρυστάλλους. Η λέξη γέωδος προέρχεται από τη λέξη "Γεωειδές" που σημαίνει "σαν γη". Όταν βρεθούν οι γέωδοι μοιάζουν με «πατάτες». Μοιάζουν με ένα μεγάλο στρογγυλό καφέ βράχο και πρέπει να ανοιχθεί για να αποκαλυφθεί το λαμπερό και όμορφο εσωτερικό τους. 
   Τα συμπλέγματα κρυστάλλων και οι γέωδοι έχουν ισχυρές δονητικές ενέργειες λόγω του ότι έχουν πολλές αιχμές συνδυασμένες μαζί. Ανάλογα το μέγεθος και την μορφή οι γέωδοι μπορεί να ονομαστούν σπηλιές ή συμπλέγματαΟι γέωδοι, σε αντίθεση με τα συμπλέγματα, έχουν όλες τις απολήξεις τους τοποθετημένες στο εσωτερικό τους ενώ τα συμπλέγματα έχουν αιχμές διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών που συνήθως καταλήγουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
   Οι κρύσταλλοι συμπλέγματα βρίσκονται συχνά στην επιφάνεια των πετρωμάτων ή στο εσωτερικό των φλεβών και των κοιλοτήτων όπου είχαν χώρο να αναπτυχθούν. Τα συμπλέγματα εμφανίζονται όταν πολλές αιχμές κρυστάλλων σχηματίζονται στο ίδιο μάτριξ. Η κρυσταλλική μορφή του συμπλέγματος καθορίζεται από την εσωτερική κρυσταλλική δομή τους. Οι αιχμές στα συμπλέγματα συνεργάζονται για να εκπέμπουν ενοποιημένη και τεράστια ποσότητα ενέργειας που διαχέεται προς τα έξω από την κοινή βάση τους.
   Η πιο δημοφιλής γέωδος είναι του αμέθυστου. Άλλα ορυκτά που μπορούν να βρεθούν ως γέωδοι είναι ο χαλαζίας, ο κιτρίνης, ο χαλκηδόνιος, ο αχάτης και ο ασβεστίτης. Τα πιο δημοφιλή συμπλέγματα είναι του χαλαζία, αλλά και άλλοι κρύσταλλοι αναπτύσσονται σε συμπλέγματα όπως ο πυρίτης, ο φθορίτης, ο ασβεστίτης, ο γαληνίτης, ο σφαλερίτης και ο αιματίτης.

Χρήσεις 
⦁    Τα συμπλέγματα κρυστάλλων έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν και να επαναφορτίζουν άλλους κρυστάλλους. Η τοποθέτηση μικρότερων κρυστάλλων σε ένα σύμπλεγμα χαλαζία είναι μια κοινή μέθοδος για την ενδυνάμωση των κρυστάλλων.
⦁    Τοποθετήσετε ένα σύμπλεγμα στο χώρο σας, θα σας διατηρεί το χώρο καθαρό και προστατευμένο από κάθε είδους αρνητική ενέργεια και ελαφρύνει και να ανανεώνει την βαριά ενέργεια ενός σπιτιού ή εργασιακού περιβάλλοντος. 
⦁    Οι Γέωδοι και τα συμπλέγματα κρυστάλλων αποτελούν δημοφιλές στοιχείο φενγκ σούι ως διακόσμηση και εκπέμπουν ισχυρή ενέργεια σε ένα δωμάτιο. Εκπέμπουν θετική ενέργεια σε σπίτια και χώρους εργασίας και μπορούν να δημιουργήσουν περαιτέρω ροή chi.
⦁    Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στον διαλογισμό για να ενισχύσετε την εστίαση και να εμβαθύνετε τη διαλογιστική εμπειρία και κατά τη διάρκεια διαφορετικών θεραπευτικών πρακτικών για να ενισχύσετε τις θεραπευτικές ενέργειες.
⦁    Τα συμπλέγματα έρχονται σε όλα τα μεγέθη και είναι ιδανικά για κάθε είδους κόσμημα. είναι πιο αποτελεσματικά έτσι στην προσέλκυση θετικής ενέργειας αφού είναι κοντά σας.
⦁    Οι γέωδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν κομμένοι στη μέση ή κομμένοι σε φέτες για να κατασκευή ενός κοσμήματος ή ένα κομμάτι διακόσμησης, ανάλογα με το μέγεθος της γέωδου.
⦁      Αυτοί οι κρύσταλλοι μας βοηθούν και βελτιώνουν τη ζωή μας ωριμάζοντας τον εαυτό μας. Θεωρούνται ισχυρά εργαλεία για την εκδήλωση επιθυμιών και προθέσεων.
⦁    Τόσο τα συμπλέγματα όσο και οι γέωδοι χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικά εργαλεία για τη διδασκαλία της ορυκτολογίας, της γεωλογίας και του σχηματισμού κρυστάλλων. Συχνά αποτελούν μέρος γεωλογικώv συλλογών σε σχολεία και μουσεία.

Συμπλέματα, Γέωδοι, Σπηλιές και Κρύσταλλοι
Χαλαζίας Σύμπλεγμα: έχει την ικανότητα να ενισχύει την ενέργεια άλλων λίθων και να τους καθαρίζει. Έχουν θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να ωφελήσουν το φυσικό σώμα.
Αμέθυστος Γέωδος: συνδέεται με μια ήρεμη και καταπραϋντική ενέργεια και παρέχει συναισθηματική ισορροπία.
Κιτρίνης Γέωδος: προωθεί την επιτυχία σε όλους τους τομείς, ειδικά σε επιχειρηματικές και οικονομικές προσπάθειες και προσελκύει πλούτο και ευημερία.
Αχάτης Σπηλιά:  ενισχύει την εσωτερική δύναμη και το θάρρος και προάγει την επιμονή και την ανθεκτικότητα.

Διαβάστε για Συμπλέγματα Χαλαζία και Γεώδους Χαλαζία.

Βρείτε εδώ Προϊόντα Λίθων για Συμπλέγματα, Γέωδους και Σπηλιές.

Πηγή: Πολύτιμη Γη



Μήνυμα προς τους Επισκέπτες

Σχετική Βιβλιογραφία

Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος - Γεμμολόγος

© 1991-2022 politimigi.gr - All Rights Reserved