Δείτε εδώ Προϊόντα Λίθων για Τσάκρα.
Αναλυτικές ιδιότητες του λίθου. Οι πληροφορίες αφορούν τους Αυθεντικούς Πολύτιμους Λίθους του politimigi.gr.

xelonakitextΜορφολογία Τσάκρα Λίθοι
   Οι πέτρες Τσάκρα είναι ορυκτά πετρώματα που έχουν αντιστοιχισθεί με τα ενεργειακά κέντρα του σώματος. Κάθε τσάκρα αντιπροσωπεύεται από μια ομάδα λίθων. Κάποιους από τους λίθους αυτούς φέρουν στην επιφάνεια του λιθογραφία με το σύμβολο του τσάκρα. Έτσι έχουμε την ενέργεια του λίθους και την δυναμική του συμβόλου ταυτόχρονα. 
   Οι Ασπίδες Προστασίας ένας συνδυασμός λίθων που ενεργούν σαν ασπιδα προστασίας και χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των ενεργειών των τσάκρα.

Ορισμός και Συμβολισμός 
    Τι είναι το Τσάκρα
   Στα σανσκριτικά τσάκρα σημαίνει τροχός. Τα τσάκρα βρίσκονται στον κεντρικό άξονα του σώματος και περιστρέφονται συνεχώς. Η περιστροφή τους αφορά τη διαχείριση της ενέργειας που άλλοτε την απορροφά και άλλοτε την εκπέμπει ανάλογα με την κατεύθυνσή της. Η φορά περιστροφής αλλάζει από Τσάκρα σε Τσάκρα και το γένος. Χωρίζονται σε τσάκρα της γης και σε τσάκρα του ουρανού. Τα πέντε κατώτερα Τσάκρα, από τη ρίζα μέχρι το λαιμό, τρέφονται κυρίως από τη Γη. Στο Έκτο, Έβδομο, Όγδοο και Ένατο Τσάκρα η ανάπτυξη λαμβάνει χώρα σε υπερπροσωπικό επίπεδο.
   Κάθε τσάκρα έχει μια μοναδική συχνότητα που αντιλαμβανόμαστε ως ένα από τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου. Οι σαμάνοι του Αμαζονίου πιστεύουν ότι όταν καθαρίζεις όλα τα Τσάκρα σου παίρνεις το «Σώμα του Ουράνιου Τόξου». Σύμφωνα με το μύθο, όταν αποκτήσετε το Σώμα του Ουράνιου Τόξου, μπορείτε να κάνετε εποικοδομητικά πνευματικά ταξίδια.

   Σύντομος ορισμός για κάθε τσάκρα
• Το Πρώτο ή Τσάκρα Ρίζας βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων. Τα κίνητρα του Πρώτου Τσάκρα είναι πρωταρχικά και ενστικτώδη και αντιπροσωπεύουν τη σπονδυλική στήλη, τα οστά, το ορθό, τα πόδια, τον εντερικό σωλήνα, το κυκλοφορικό σύστημα και το ίδιο το αίμα.
• Το δεύτερο ή Ιερό Τσάκρα βρίσκεται τέσσερα δάχτυλα κάτω από τον αφαλό. Είναι ερωτικό, γεμάτο πάθος και φαντασία και προωθεί ρομαντισμούς υψηλής αδρεναλίνης και αντιπροσωπεύει το αναπαραγωγικό σύστημα και τα γεννητικά όργανα, τα νεφρά, το ουροποιητικό σύστημα και την πέψη.
• Το τρίτο ή τσάκρα του ηλιακού πλέγματος βρίσκεται στο ηλιακό πλέγμα. Η λειτουργία του Τρίτου Τσάκρα είναι να μεταφράζει την όραση σε πραγματικότητα και αντιπροσωπεύει το ήπαρ, τη χοληδόχο κύστη, το πάγκρεας και ολόκληρο το νευρικό σύστημα.
• Τέταρτο ή Τσάκρα Καρδιάς βρίσκεται στο καρδιακό πλέγμα, στο κέντρο του θώρακα. Είναι το κέντρο από το οποίο σχηματίζουμε τις οικογένειές μας και ανακαλύπτουμε την αγάπη για τους συντρόφους μας και τα παιδιά μας και αντιπροσωπεύει την καρδιά, το δέρμα, το κάτω μέρος των πνευμόνων και τα χέρια.
• Το πέμπτο ή τσάκρα του λαιμού βρίσκεται στο κοίλο μέρος του λαιμού. Είναι το ψυχικό μας κέντρο, υπεύθυνο για τη διόραση, την αντίληψη, τη διαίσθηση και την ικανότητα επικοινωνίας χωρίς λόγια και αντιπροσωπεύει το λαιμό, το πάνω μέρος των πνευμόνων και τον βρόγχο, τον θυρεοειδή και τη φωνή.
• Το τσάκρα του έκτου ή του τρίτου ματιού βρίσκεται στη μέση του μετώπου. Παρέχει γνώση της τέλειας αλήθειας και της μη δυαδικότητας και αντιπροσωπεύει το πρόσωπο και την παρεγκεφαλίδα.
• Το έβδομο ή τσάκρα του στέμματος βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού. Είναι η πύλη μας προς τον παράδεισο, το κέντρο για να φτάσουμε στα αστέρια και το πεπρωμένο μας και αντιπροσωπεύει το κρανίο και τον υπόλοιπο εγκέφαλο.

   Τι είναι οι πέτρες τσάκρα
   Κάθε τσάκρα αντιπροσωπεύεται από μια ομάδα λίθων που η ενέργειά τους αντηχεί με το συγκεκριμένο τσάκρα. Συνήθως οι κόκκινοι ή μαύροι κρύσταλλοι είναι για το τσάκρα της ρίζας, οι πορτοκαλί κρύσταλλοι είναι για το ιερό τσάκρα, οι κίτρινοι κρύσταλλοι είναι για το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, οι πράσινοι και ροζ κρύσταλλοι για το τσάκρα της καρδιάς, οι γαλάζιοι και οι τυρκουάζ κρύσταλλοι είναι για το τσάκρα του λαιμού, οι μπλε κρύσταλλοι είναι για το τσάκρα του τρίτου ματιού, οι μωβ, βιολετί ή λευκοί κρύσταλλοι είναι για το τσάκρα του στέμματος.
   Υπάρχουν κάποιες κατασκευές που περιέχουν μια πέτρα από κάθε τσάκρα για να έχουν απήχηση σε όλα. Αυτές οι κατασκευές έχουν συνήθως τη μορφή ενός ράβδου με επτά κρυστάλλους τσάκρα επάνω από τα τσάκρα της ρίζας έως το τσάκρα του στέμματος. Μπορούν επίσης να είναι κυλινδρικές θεραπευτικές ράβδοι με μυτερό άκρο, φτιαγμένες με συγκόλληση επτά ή περισσότερων κρυστάλλων που σχετίζονται με όλα τα κύρια τσάκρα.
   Ο σκοπός του κρυστάλλινου τσάκρα είναι να κατευθύνει ή να στοχεύει την ενέργεια σε ένα ή περισσότερα από τα επτά τσάκρα. Λειτουργεί καθαρίζοντας την αρνητικότητα και θεραπεύοντας, εξισορροπώντας, φορτίζοντας ή ενεργοποιώντας τη θετικότητα.

Χρήσεις Τσάκρα Λίθων
• Οι ράβδοι τσάκρα χρησιμοποιούνται για να ξεμπλοκάρουν τα τσάκρα, να θέσουν προθέσεις, να ενεργοποιήσουν πλέγματα, Ρέικι, να ενισχύσουν τις ενέργειες και να προστατέψουν.

Τσάκρα και Κρύσταλλοι
Διαβάστε περισσότερα για Τσάκρα και λίθους

Βρείτε εδώ Προϊόντα Λίθων για τα Τσάκρα.

Πηγή: Πολύτιμη Γη



Μήνυμα προς τους Επισκέπτες

Σχετική Βιβλιογραφία

Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος - Γεμμολόγος

© 1991-2022 politimigi.gr - All Rights Reserved