Menu
Your Cart

Αλάτι Ιμαλαίων Φωτιστικό 18-26cm 3-4Kg

Αλάτι Ιμαλαίων Φωτιστικό 18-26cm 3-4Kg
Αλάτι Ιμαλαίων Φωτιστικό 18-26cm 3-4Kg
Αλάτι Ιμαλαίων Φωτιστικό 18-26cm 3-4Kg
Αλάτι Ιμαλαίων Φωτιστικό 18-26cm 3-4Kg
  • RS24-0103-1242
  • It expels Negative Energy. Helps Natural Dehumidification and Relaxing Mood.
  • Διώχνει την Αρνητική Ενέργεια. Βοηθά τη Φυσική Αφύγρανση και τη Χαλαρωτική Διάθεση.
Αλάτι Ιμαλαίων Φωτιστικό 18-26cm 3-4Kg

 Αλάτι Ιμαλαΐων ή Αλίτης ή Ορυκτό Αλάτι

Αναλυτικές ιδιότητες του λίθου. Οι πληροφορίες αφορούν τους Αυθεντικούς Πολύτιμους Λίθους του politimigi.gr.


xelonakitextΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Πρόκειται για το γνωστό αλάτι στην ορυκτή του μορφή. Δημιουργείται από την εξάτμιση αλμυρών λιμνών ή κλειστών θαλασσίων λεκανών και από την ξηρασία των πρώτων υπαρχόντων ωκεανών. Έχει Σκληρότητα 2 και κυβικό κρυσταλλικό σύστημα.

ΧΡΩΜΑ: Διάφανο, κίτρινο, ροδακινί.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Το αλάτι Ιμαλαΐων ηλικίας 250 εκ. ετών χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αρχαιότερα και καθαρότερα αλάτια της Γης.
• Οι πιέσεις οι οποίες υπέστη έχουν συντελέσει στη δημιουργία της ανώτερης κρυσταλλικής μορφής του. 
• Οι αποχρώσεις του οφείλονται στα διάφορα στοιχεία που κατά καιρούς αναμείχθηκαν στη σύσταση του, όπως η κόκκινη και η πορτοκαλί απόχρωση που προκαλούνται από το σίδηρο και το μαγγάνιο αντίστοιχα. Ωστόσο αν και ροζ αποκαλείται από πολλούς ο λευκός χρυσός των Ιμαλαΐων.

Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων σε ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ & ΡΕΣΟ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Εξαιτίας του ευχάριστου και φυσικού χρώματος που εκπέμπουν, επιδρούν ευεργετικά στη σωματική και ψυχική μας ευεξία, όπως για παράδειγμα, το πορτοκαλί φως, που επενεργεί χαλαρωτικά και αναζωογονητικά.
• Ως φωτιστικά τα αλάτια χρησιμοποιούνται και για τη μείωση της υγρασίας, αφού ως γνωστόν το αλάτι την απορροφά και το φως την ξηραίνει!
• Αποτελούν ιδανική πηγή φωτός για χώρους διαβίωσης (παιδικά δωμάτια, κρεβατοκάμαρες), για χώρους εργασίας, θεραπείας, σεμιναρίων κτλ.

ΙΟΝΙΣΜΟΣ
  Η ατμόσφαιρα και γενικά ο αέρας που αναπνέουμε, είναι ηλεκτρικά φορτισμένοι, υπάρχουν δηλ. θετικά και αρνητικά μόρια, τα ιόντα. Στους κλειστούς χώρους η λειτουργία των συσκευών (τηλεόραση, Η\Υ, κεραίες, κινητά, ασύρματα δίκτυα κ.λπ.), ο καπνός του τσιγάρου, τα μόρια σκόνης, αυξάνουν τα θετικά ιόντα που δημιουργούν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη ευεξία και υγεία. Για την επίτευξη της ατμοσφαιρικής ισορροπίας, πρέπει να υπάρξει εμπλουτισμός της, με αρνητικά ιόντα. 
  Τα φωτιστικά αλάτια βοηθούν και επαναφέρουν την ισορροπία αυτή λόγω της φυσικής χημικής τους σύστασης,  παράγουν αρνητικά ιόντα (τα αρνητικά ιόντα, σε αντίθεση με το πρόσημο τους, είναι τα ιόντα που επιδρούν θετικά στον άνθρωπο και βελτιώνουν την ψυχική και σωματική του υγεία). Τα φωτιστικά από αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένας  φυσικός ιονιστής, μια γήινη δημιουργία που δείχνει τη σοφία της μητέρας γης!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;
  Οποιοδήποτε μέγεθος φωτιστικού και να επιλέξετε, από τη στιγμή που θα ανάψει και μετά, εργάζεται για μια καλύτερη ατμόσφαιρα.  Για μέγιστα αποτελέσματα, πλήρη ιονισμό και ειδικές περιπτώσεις (ηλικιωμένοι, μωρά, άσθμα, αλλεργίες, αναπνευστικά κ.λπ.) θα πρέπει να τοποθετούνται φωτιστικά ανάλογα με το μέγεθος του χώρου. Π.χ. για ένα δωμάτιο 9-12 τ.μ. χρειάζεται ένα αλάτι 3-5 κιλά. Επιπλέον για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερα φωτιστικά ή κηροπήγια ορυκτού άλατος.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ:
Τα φωτιστικά από ορυκτό άλας, προορίζονται κυρίως για εσωτερικούς χώρους. Διατηρούνται καλύτερα και λειτουργούν σαν ιονιστές όταν είναι αναμμένα. Αν είναι σβηστά και υγρανθούν τότε υπάρχει υγρασία στο χώρο, εσείς απλώς ανάψτε τα για να τη στεγνώσουν.

Αλάτι Ιμαλαΐων και ιδιότητες: 
Το αλάτι Ιμαλαΐων έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως εμπεριέχει τα 84 πολύτιμα ιχνοστοιχεία που βρίσκονται και μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, γι' αυτό και σε περίπτωση που έχουμε έλειψη σε κάποιο από αυτά, επιχειρείται αυτομάτως η αναπλήρωσή του. Το γεγονός ότι δεν υφίσταται τη διαδικασία του ραφιναρίσματος το κάνει να μην έχει χάσει κανένα από αυτά τα 84 ιχνοστοιχεία, σε αντίθεση με το κοινό αλάτι που εξαιτίας αυτής της διαδικασίας χάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του. Το ορυκτό αλάτι έχει εκτεθεί σε τεράστιες πιέσεις μέσα στο εσωτερικό της γης, γεγονός το οποίο του προσδίδει την ανώτερη κρυσταλλική δομή του, άρα και τις αντίστοιχες "πληροφορίες" και ενέργειες-συχνότητες που μεταβιβάζει. Χάρη σε αυτή τη δομή, ο οργανισμός μας μπορεί να απορροφήσει εύκολα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται, χωρίς να επιβαρύνεται με οτιδήποτε περιττό.
Το γεγονός ότι για εκατομμύρια έτη βρισκόταν αμόλυντο και προστατευμένο μέσα στη γη το κάνει μια αγνή, ασφαλή και υγιεινή επιλογή για την κουζίνα μας, αλλά και όχι μόνο. Οι χρήσεις του είναι πολυάριθμες καθώς εκτός του ότι μπορεί να καταναλωθεί, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά (π.χ. για δερματικά ζητήματα) ή και να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους στο χώρο μας.

Πηγή: Πολύτιμη ΓηΜήνυμα προς τους Επισκέπτες
Σχετική Βιβλιογραφία

Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος - Γεμμολόγος

40,00€