Δείτε εδώ τα Προϊόντα του Ρόδου της Ιεριχούς.

Αναλυτικές ιδιότητες. Οι πληροφορίες αφορούν τα προϊόντα του politimigi.gr.

xelonakitext

Το αυθεντικό Ρόδο της Ιεριχούς

Ένα θαύμα που επαναλαμβάνεται με το πέρασμα των χρόνων.
 

Κατηγορία: Anastatica
Είδος: Hierochunia

Σύμβολο της Αγάπης, της Μακροζωΐας, της Γονιμότητας, της Αναγέννησης.
Είναι ένα παράδειγμα προσαρμογής και πραγματοποίησης στις αντιπαλότητες της ζωής.

  Προερχόμενο από τη Βόρεια Αφρική, την Αραβία και τη Μικρά Ασία, αυτό το εκπληκτικό φυτό  χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικό ένστικτο ζωής, που μας δείχνει πως επιβιώνει στους αιώνες σε ακραίες θερμοκρασίες, χωρίς νερό και «γη».
  Κατά τη διάρκεια μιας «καλής» εποχής ζει έχοντας πράσινες αποχρώσεις και ευδοκιμεί στις περιοχές με αρκετό νερό, ενώ κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας χάνει εντελώς το νερό και αποξηραίνεται. Ωθείται έτσι από τον άνεμο σε αποστάσεις μεγάλες και σε ερημώδεις περιοχές, έως ότου μια νέα βροχή του χαρίσει μια νέα ζωή.
  Γι' αυτό και το όνομα της κατηγορίας του είναι Anastatica από την ομώνυμη Ελληνική λέξη που σημαίνει Ανάσταση (Αναγέννηση).

  Ο μύθος διηγείται ότι η Παρθένος Μαρία κατά την διάρκεια του ταξιδιού της από τη Ναζαρέτ στην Αίγυπτο, είχε μαζί της το Ρόδο της Ιεριχούς, προσφέροντάς του την αιώνια ζωή.
  
Το Ρόδο της Ιεριχούς σε όλες τις παραδόσεις συμβολίζει την τύχη, τον πλούτο, την αγάπη και την ελπίδα.

Πώς ανθίζει το ρόδο της Ιεριχούς
  Για να ανοίξει το φυτό, χρειάζεται να βυθιστεί σε νερό περίπου χλιαρό (η θερμοκρασία του νερού καθορίζει το χρώμα της πράσινης απόχρωσης) και μετά τοποθετείστε το σ'ένα μικρό πιάτο με 1-2  εκατοστά νερό, σε περιβάλλον ευήλιο και ανώτερη θερμοκρασία 15° C.

  Εάν αφήσετε το ρόδο 2-3 μέρες χωρίς νερό, τότε,  θα «μπει» φυσική παύση μέσα σε 15 μέρες και θα παραμείνει για δεκαετίες!) περιμένοντας κάποια στιγμή να ξαναέρθει σε επαφή με το νερό. Ακολουθώντας αυτόν τον κύκλο του ανοίγματος και του κλεισίματος, το Ρόδο διαρκεί για πάντα!!!
Καθαρίζει τον αέρα και απορροφά τον καπνό.

Πηγή: Πολύτιμη ΓηΜήνυμα προς τους Επισκέπτες

Σχετική Βιβλιογραφία

Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος - Γεμμολόγος

© 1991-2021 politimigi.gr - All Rights Reserved

rose of jericho, Rose de Jéricho, Rose von Jericho, Rosa de Jericó, Rosa di Gerico