Δείτε εδώ τα Προϊόντα του Λίθου Σίβα Λίγκαμ.

Αναλυτικές ιδιότητες του λίθου. Οι πληροφορίες αφορούν τους Αυθεντικούς Πολύτιμους Λίθους του politimigi.gr.


xelonakitext ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Το Shiva Lingam είναι ένα κρυπτο-κρυσταλλικό μέλος της οικογένειας Χαλαζία που περιέχει άλλα κοιτάσματα ορυκτών όπως αχάτη, ίασπη. Αυτή η πέτρα βρίσκεται μόνο σε έναν από τους επτά ιερούς ινδικούς ποταμούς, τον ποταμό Narmada στο Onkar Mandhata. Αυτοί οι λίθοι του ποταμού βρίσκονται και γυαλίζονται για να ορίσουν καλύτερα το περίφημο ελλειψοειδές σχήμα τους.

ΧΡΩΜΑ: Τα χρώματα τους ποικίλλουν, αλλά όλες είναι σε ένα καφέ χρώμα με διάφορες αποχρώσεις του καφέ, κόκκινες ή γκρίζες ρίγες, κηλίδες ή πιτσιλιές στις πέτρες. Έχει σχήμα σαν ελλειψοειδές αυγό γιατί αντιπροσωπεύει το κοσμικό αυγό (Brahmanda).

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
Παράδοση Shiva Lingam και Yoni
   Το Shiva lingam είναι μια αφηρημένη αναπαράσταση του ινδουιστικού θεού Shiva και αντιπροσωπεύει τον φαλλό. Το λίνγκαμ της παράδοσης του Σαϊβισμού είναι ένα κοντό κυλινδρικό σύμβολο του Σίβα που μοιάζει με κολόνα, κατασκευασμένο από πέτρα, μέταλλο, πολύτιμο λίθο. Συχνά αναπαρίσταται μέσα στο θηλυκό του αντίστοιχο, ένα Yoni και μαζί συμβολίζουν την ένωση του θηλυκού και του αρσενικού που αναδημιουργεί όλη την ύπαρξη. Το Yoni είναι μια αφηρημένη αναπαράσταση γυναικείου οργάνου. Το γιόνι θεωρείται ως η πύλη της φύσης όλων των γεννήσεων. Το σχήμα Shiva-Yoni της πέτρας αντιπροσωπεύει συχνά την ένωση του θεού Shiva με την ερωμένη του, Kali. Η συνύπαρξη Shiva Lingam και Yoni απεικονίζεται επίσης στην κινεζική φιλοσοφία του Γιν και του Γιανγκ. Ενώ οι πέτρες Shiva Lingam είναι παρόμοιες εν μέρη με τις παραδοσιακές Shiva Linga που βρίσκονται σε ινδουιστικούς ναούς, είναι αρκετά διαφορετικές από αυτές του παραδοσιακού ινδουιστικού Shiva Linga.

• Οι Shiva Lingam προέρχονται από ένα μόνο μέρος στον κόσμο. Ο ποταμός Narmada έχει μια ιδιαίτερη περίοδο μεταξύ της περιόδου ξηρασίας και της εποχής των μουσώνων, όταν οι πέτρες Shiva Lingam μπορούν να βρεθούν στην ακτογραμμή. Στη συνέχεια οι πέτρες γυαλίζονται με το χέρι. Τα επιμήκη σχήματα αυγών δημιουργούνται συχνότερα από τους ντόπιους της περιοχής. Αυτή η φροντίδα και η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις θετικές ενέργειες που εκπέμπουν οι κρύσταλλοι.
• Δεν είναι βέβαιο πώς δημιουργήθηκαν, αλλά σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, είναι το αποτέλεσμα θραυσμάτων μετεωριτών που έπληξαν τον ποταμό Narmada πριν από εκατομμύρια χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου τα ορυκτά του ποταμού συγχωνεύτηκαν με θραύσματα μετεωρίτη από τα ρεύματα του ποταμού.
• Υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα λατρείας λίγκαμ, σύμφωνα με τον Srinivasan, στις τοποθεσίες Harappan, έχουν βρεθεί αντικείμενα «που μοιαζουν με lingam».
• Μεταξύ των πιο σημαντικών λίνγκαμ είναι αυτά που ονομάζονται svayambhuva («αυτοσχηματισμένα»), τα οποία είναι κυλινδρικοί βράχοι που βρίσκονται σε σπηλιές ή στο έδαφος και πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν μόνοι τους στην αρχή του κόσμου. Σχεδόν 70 λατρεύονται σε διάφορα μέρη της Ινδίας.

* Η κύρια εφαρμογή του Shiva Lingam είναι η χρήση του για την εξισορρόπηση του Ιερού Τσάκρα. Το ιερό τσάκρα βρίσκεται κάτω από τον αφαλό και πάνω από το ηβικό οστό στο μπροστινό μέρος της λεκάνης σας και θεωρείται η ζωτική δύναμη του σώματος. Ελέγχει τη ροή των πληροφοριών από το σώμα στο μυαλό και από το μυαλό στο σώμα. Όταν το ιερό τσάκρα είναι εκτός ισορροπίας είναι πολύ αισθητό. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αισθανθείτε υπερβολική εξάρτηση από τους άλλους, αδυναμία να νιώσετε χαρά, σύγχυση, , απογοήτευση, πικρία, καταστολή των συναισθημάτων και φόβο για τον αισθησιασμό. Η περιοχή του ιερού τσάκρα του σώματος περιέχει την αληθινή μας ταυτότητα και όταν βρίσκεται σε ισορροπία σας κάνει να νιώθετε χαριτωμένοι, παιχνιδιάρηδες και χαρούμενοι.

ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:
• Τα συμμετρικά στρογγυλεμένα άκρα του Shiva Lingam εκπέμπουν ενέργεια σταθεροποίησης.
• Βοηθάει στην αυξηση της μνήμης και διευρύνση της συνολικής σας συνείδησης.
• Μέσω της ισσοροπίας που προσφέρει, μπορείτε να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά και να κατανοήσετε καλύτερα το πραγματικό νόημα της ζωής.
• Σας βοηθά να κατανοήσετε ποιοι είστε και πώς να μεταδώσετε τις ενέργειές σας σε αυτούς που αγαπάτε.
• Το Shiva Lingam μπορεί επίσης να βοηθήσει στις δικές σας σεξουαλικές σχέσεις, καθώς είναι ο λίθος που σας βοηθά να αυξήσετε τη γονιμότητα, τη σεξουαλικότητα, την αυτοπεποίθηση και να σταθεροποιήσετε την ισορροπία σας.
• Το κύριο μάθημα που μπορούν να σας διδάξουν αυτές οι πέτρες είναι η ιερή σύνδεση μεταξύ όλων των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των «αντίθετων».

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ:
• Οι πέτρες Lingam έχουν έναν από τις υψηλότερες συχνότητες δόνησης στη γη, που θα καθαρίσει τον ιερό σας χώρο.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
• Οι Shiva Lingam είναι ένας ιερός λίθος της Ινδικής Ινδουιστικής θρησκείας, που θα εντείνει τη ζωτικότητα και το επίπεδο της πρανικής ενέργειας μέσα στο σώμα σας.
• Μπορεί να συντονίσει όλα τα Ενεργειακά Κέντρα και να ενεργοποιήσει την Κουνταλίνι.
• Σας υπενθυμίζει να αγκαλιάζετε την ιερή ισορροπία των ενεργειών μέσα στο σώμα σας και στους γύρω σας.
• Όταν η ενέργεια της Κουνταλίνι μπορεί να ανέβει ελεύθερα από το τσάκρα της ρίζας μας στο τσάκρα του στέμματος μας, είναι πολύ πιο εύκολο να συνδεθούμε με ευκαιρίες και με μια πιο αρμονική κατάσταση ύπαρξης.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Εξαιρετικός λίθος για την αντιμετώπιση θεμάτων γονιμότητας.
• Οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας στρέφονται συνήθως στους κρυστάλλους Shiva Lingam για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων γονιμότητας, επειδή οι πέτρες βοηθούν στην ενεργοποίηση των κατώτερων τσάκρα μας.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Παρουσιάζει όμοιες ιδιότητες σε όλες του τις αποχρώσεις.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ:
• Κρατήστε το ή τοποθετήστε το στο σώμα όπου χρειάζεται.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ:
Καθαρίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου.

Πηγή: Πολύτιμη Γη



Μήνυμα προς τους Επισκέπτες

Σχετική Βιβλιογραφία

Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος - Γεμμολόγος

© 1991-2022 politimigi.gr - All Rights Reserved

shiva lingam, siva ligam