Δείτε εδώ Προϊόντα Λίθων για Κόσμημα .
Αναλυτικές ιδιότητες του λίθου. Οι πληροφορίες αφορούν τους Αυθεντικούς Πολύτιμους Λίθους του politimigi.gr.


xelonakitext

Μορφολογία 
   Υπάρχουν δύο βασικές κοπές που χρησιμοποιούνται για κατασκευή κοσμημάτων, Ταγιέ και Καμπουσόν.
Οι πέτρες Καμπουσόν έρχονται σε όλα τα είδη των σχημάτων και έχουν κυρτή κορυφή και επίπεδο πυθμένα.
Τα Ταγιέ ή πολύπλευρα πετράδια έρχονται επίσης σε διαφορετικά σχήματα και έχουν πολλαπλές κομμένες πλευρές.
    Σε κάθε κοπή οι λίθοι διαμορφώνονται σε διάφορα σχήματα όπως στρογγυλό, τετράγωνο ορθογώνιο και σταγόνα. Παραδοσιακά οι αδιαφανείς πέτρες κόβονται σε καμποσόν και οι διαφανείς πέτρες σε Ταγιέ, ωστόσο αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει πιο θολό.

Ορισμός και Συμβολισμός 
   Η πρώιμη κοπή λίθων εμφανίστηκε γύρω στο 1300, αλλά η πραγματική ανάπτυξη ξεκίνησε το 1400. Τότε αναπτύχθηκαν τροχοί λείανσης, βελτιώθηκαν τα σχήματα της πέτρας και εμφανίστηκαν καλύτερες τεχνικές γυαλίσματος λίθων. Ο καλλιτέχνης που εργάζεται στη διαμόρφωση και φινίρισμα ορυκτών, λίθων και πολύτιμων λίθων σε διακοσμητικά αντικείμενα και καμπουσόν ονομάζεται Λιθογλύφος. Ο τομέας λιθογλυπτικής κοπής πολύτιμων λίθων για κοσμήματα άρχισε να χωρίζεται σε δύο τεχνικές. Την κοπή Ταγιέ και την κοπή Καμπουσόν.
   Οι Ταγιέ πολύτιμοι λίθοι έχουν πολλές γεωμετρικά διαμορφωμένες πλευρές γυαλισμένες και όλες οι άλλες πέτρες που κόβονται για κοσμήματα εμπίπτουν στην κοπή καμπουσόν. Ένα Καμπουσόν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σχήμα όπως ορθογώνιο (baguette), τετράγωνο, σταγόνα και γενικά ελεύθερη μορφή, αλλά το οβάλ είναι το πιο κοινό. Το όνομα Καμπουσόν (cabochon) προέρχεται από την παλιά νορμανδική γαλλική λέξη caboche που σημαίνει κεφάλι. Τα καμπουσόν έχουν επίπεδη πλάτη, στήνονται εύκολα και χρησιμοποιούνται σε μενταγιόν, βραχιόλια, καρφίτσες και δαχτυλίδια.
   Όσον αφορά την Ταγιέ κοπή πολύτιμων λίθων, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κοπής. Υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη πίσω από την κοπή μιας πέτρας. Κάθε τύπος κοπής έχει τις μοναδικές του χρήσεις. Μερικοί δημιουργούν εξαιρετική λάμψη ή μεγιστοποιούν τη διαύγεια, άλλοι τονίζουν το χρώμα. Μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διασπορά του φωτός ή να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου πολύτιμου λίθου. Μερικοί από τους τύπους Κοπής Ταγιέ είναι το cution cut, το princess cut, το baguette cut, το emerald cut, το round cut, το oval cut και το pear cut. 
   Όσον αφορά την ενέργεια της πέτρας, κάθε τύπος λίθου είναι μοναδικός και εκπέμπει τις δικές του ενέργειες. Εδώ μπορείτε να δείτε τη Λίστα των Λίθων και τις Ενέργειες τους. Οι ενέργειες του κάθε λίθου επηρεάζονται και από το χρώμα που έχει η πέτρα. Εδώ μπορείτε να δείτε τις Ενέργειες Ανάλογα με το Χρώμα του λίθου. Επίσης κάθε σχήμα διαχέει μοναδικά τις ενέργειες του λίθου και ισχύει το ίδιο είτε για ταγιέ πέτρες είτε για καμποσόν. 

Χρήσεις 
• Το Καστόνι είναι ο καλύτερος τρόπος για να τονίσετε τον αγαπημένο σας πολύτιμο λίθο χωρίς να τον καταστρέψετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε την Πέτρα στο Καστόνι, να την πιέσετε απαλά και να σπρώξετε τις προεξοχές της υποδοχής προς τα μέσα με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου.
• Μπορείτε να στερεώσετε την πέτρα σας σε πολύπλοκα μοτίβα με τη βοήθεια Seed Beads. Το Seed bead είναι επίσης ένας γενικός όρος για κάθε μικρή χάντρα.
• Το τύλιγμα σε σπείρα (Wire Wrapping) είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Για να στερεώσετε τον λίθο σας τον τυλίγετε σε Σπείρα Σύρματος. Μπορείτε να δημιουργήσετε μενταγιόν καθώς και σκουλαρίκια που διαθέτουν σπείρες από τον αγαπημένο σας λίθο.

Λίθοι για Κόσμημα και Σχήμα
• Το Τετράγωνο σχήμα είναι ένα κανονικό πολύγωνο που έχει τέσσερις ίσες πλευρές και ίσες γωνίες που έχουν 90° η καθεμία. Το Princess Cut και το Cushion Cut είναι και τα δύο τετράγωνες ταγιέ κοπές. Ένα τετράγωνο σχήμα λειτουργεί καλύτερα για να ενθαρρύνει την ενέργεια γείωσης. 
• Το Ορθογώνιο σχήμα είναι ένα τετράπλευρο στο οποίο και οι 4 γωνίες είναι ορθές. απέναντι πλευρές παράλληλες και ίσες. Μπαγκέτα (baguette) ονομάζεται η ορθογώνια ταγιέ κοπή. Τα ορθογώνια σχήματα διαχέουν ελεύθερα την ενέργεια μέσα τους και είναι εξαιρετικοί πομποί ενεργειών και σκέψεων. 
• Το Εξάγωνο είναι ένα εξάπλευρο σχήμα που έχει 4 όψεις. Βρίσκονται σε μια ευρεία γκάμα σχημάτων, πολύπλευρων κύβων και εξάγωνων. Μπορούν να είναι φυσικά ή γυαλισμένα και χρησιμοποιούνται για διόραση και προάγουν τη συναισθηματική και ψυχική ισορροπία στη ζωή σας. Μια κοπή πολύτιμων λίθων σε σχήμα εξάγωνου είναι μοναδική καθώς κάθε πλευρά της έχει διαφορετικό νόημα. Οι έξι πλευρές αντιπροσωπεύουν ευημερία, ισορροπία, γαλήνη, αρμονία, αγάπη και αλήθεια.
• Το σχήμα Σταγόνας ή το ταγιέ Pear cut είναι το κλασικό σχήμα που σχετίζεται με μια σταγόνα με ένα μυτερό άκρο στην επάνω πλευρά της. Η σταγόνα συμβολίζει την ανάπτυξη, την αναγέννηση και την ανανέωση. Το σχήμα σταγόνας διαχέει θετικές ενέργειες, δημιουργεί ισορροπία και αρμονία στη ζωή και φέρνει αφθονία και ευημερία. 
• Οι Στρογγυλές πέτρες συμβολίζουν το άπειρο, την ενότητα και την ολότητα. Φέρνουν ισορροπία και ειρήνη και επιτρέπουν στην ενέργεια να εκπέμπεται προς όλες τις κατευθύνσεις.
• Το Οβάλ είναι μια κλειστή καμπύλη σε ένα επίπεδο που μοιάζει με το περίγραμμα ενός αυγού. Η επιμήκης σιλουέτα του βοηθά επίσης στη δημιουργία της ψευδαίσθησης μιας μεγαλύτερης πέτρας. Η ευέλικτη φύση του έχει την ικανότητα να βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση οποιουδήποτε τύπου κοσμήματος.
• Η Ελεύθερη Κοπή αφήνεται σε μια φυσική κατάσταση, χωρίς συγκεκριμένο καθορισμένο σχήμα και είναι σε θέση να διατηρήσει τις πλήρεις θεραπευτικές τους ιδιότητες του λίθου. 

Πηγή: Πολύτιμη Γη



Μήνυμα προς τους Επισκέπτες

Σχετική Βιβλιογραφία

Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος - Γεμμολόγος

© 1991-2022 politimigi.gr - All Rights Reserved

petres gia kosmima, lithoi kosmima, tetragono kampoyson, orthogonio kampouson, hexagon kampouson, stagona, kampouson, stroggylo kampouson, oval kampouson, eleytheri kopi gia kosmima