Δείτε εδώ τα Προϊόντα του Ζεόλιθου

Αναλυτικές ιδιότητες του λίθου. Οι πληροφορίες αφορούν τους Αυθεντικούς Πολύτιμους Λίθους του politimigi.gr.

xelonakitextΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ: 
  Ο Ζεόλιθος είναι ένα πορώδες φυσικό Αργιλοπυριτικό ορυκτό πέτρωμα και ανήκει στην κατηγορία τύπου HEU με χημικό τύπο Ca1,5K1,4Mg0,6Na0,5Al6,2Si29,8O7220H2O. Παρουσιάζει αξιοσημείωτη υψηλή ικανότητα ανταλλαγής ιόντων (226meq/100g) και ρυθμίζει προς το ουδέτερο το PH των υδάτων και των εδαφών. Δεσμεύει άλλα στοιχεία και ολόκληρες ενώσεις επειδή είναι ένα από τα ελάχιστα αρνητικά φορτισμένα ορυκτά στην Φύση.

    Η κρυσταλλική του δομή που μοιάζει με κηρήθρα παρουσιάζει πόρους διαστάσεων 5A, είναι αρνητικά φορτισμένη έχει δηλαδή αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο και συνεπώς τραβάει τα θετικά φορτισμένα σωματίδια που είναι όλα τα θρεπτικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο. Έτσι τα κρατά στα κανάλια του και τα απελευθερώνει σιγά-σιγά στα φυτά συμβάλλοντας στην ομοιόμορφη θρέψη τους αποκλείοντας τα θρεπτικά αυτά στοιχεία να φύγουν με το νερό της βροχής ή του ποτίσματος από την περιοχή της ρίζας (ριζόσφαιρα) με καθαρή ζημιά για τον παραγωγό. Βασική δομική μονάδα είναι το τετράεδρο [(Si,Al)O4]-4. Τα τετράεδρα [(Si,Al)O4]-4 ενώνονται μεταξύ τους (με τα κοινά οξυγόνα των κορυφών τους) και σχηματίζουν πολύεδρα δημιουργώντας, ανάλογα με τον τρόπο σύνδεσης τους, τρισδιάστατα πλέγματα με διαύλους ή κοιλότητες γεμάτα αφενός μεν με νερό και αφετέρου με κατιόντα (Ca, Na, K) υπό ανταλλάξιμη μορφή. Xάρη στην εξαιρετικά υψηλή ικανότητα ανταλλαγής των κατιόντων του, ο ζεόλιθος μαζεύει και δεσμεύει με μεγάλη αποτελεσματικότητα τα εξής βαρέα μέταλλα από το έδαφος και από το νερό: Pb, Cu, Cd, Zn, Co, Cr, Mn, Fe. Στην περίπτωση των Pb και Cu (μόλυβδος και χαλκός) η αποτελεσματικότητα αυτή είναι τουλάχιστον 97%. Ο φυσικός ζεόλιθος όμως, για να κάνει αυτή την δουλειά, πρέπει να μείνει σε συνεχή επαφή με το έδαφος ή το νερό για τουλάχιστον 15 ώρες.

    Για όλες αυτές τις χρήσεις του, δίκαια έχει ονομαστεί πέτρα της ζωής, μαγική ή θαυματουργή πέτρα.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΕΟΛΙΘΩΝ
    Οι ζεόλιθοι σήμερα έχει διαπιστωθεί ότι είναι τα αφθονότερα και πιο διαδεδομένα πυριτικά ορυκτά στα ιζηματογενή πετρώματα. Σχηματίζονται σε μεγάλη έκταση από την αντίδραση ηφαιστειακών τόφφων και τοφφικών ιζηματογενών πετρωμάτων με ποτάμια, λιμναία, θαλάσσια ή υπεδάφια νερά. Ο σχηματισμός ζεολίθων συμβαίνει σε αποθέσεις ηφαιστειακών πετρωμάτων όταν το νερό που επιδρά ενεργοποιείται χημικά με την υδρόλυση των υαλωδών συστατικών. Ο σχηματισμός των αργιλικών συστατικών οδηγεί στην απελευθέρωση ιόντων υδροξυλίου στο υπεδάφιο νερό όποτε το διάλυμα γίνεται αλκαλικό και εμπλουτίζεται σε νάτριο, κάλιο και ασβέστιο. Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί περισσότερες από 1000 εμφανίσεις ζεολιθικών κοιτασμάτων, σε 40 περίπου χώρες, εντός  ηφαιστειοκλαστικών πετρωμάτων.
    Οι ζεόλιθοι που εμφανίζονται συχνότερα είναι οι: κλινοπτιλόλιθος, μορδενίτης, χαβαζίτης, αναλκιμίτης, φιλλιψίτης, εριονίτης και ευλανδίτης. Ο καλύτερος είναι αυτός που περιέχει τον κλινοπτιλόλιθο σε μεγάλη αναλογία. Κοιτάσματα ζεόλιθου υπάρχουν και στη χώρα μας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Πετρωτές Έβρου με πολύ μεγάλη καθαρότητα (95%) αλλά δυστυχώς δεν έχει δοθεί ακόμη άδεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος) και στις Κυκλάδες. Καλύτερα από όλα για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση είναι αυτά που περιέχουν το ορυκτό κλινοπτιλόλιθο. Ο Ελληνικός φυσικός ζεόλιθος περιέχει 89% κλινοπτιλόλιθο.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ ΖΕΟΛΙΘΟΙ
   Παρήχθησαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 50. Σήμερα έχουν κατασκευαστεί περισσότεροι από 100 διαφορετικοί ζεόλιθοι, και η ετήσια παραγωγή συνθετικών ζεόλιθων υπερβαίνει τους 12.000 τόνους. Σε όλες τις μεθόδους σύνθεσης, ο παραχθείς ζεόλιθος εξαρτάται από την σύνθεση των αρχικών υλικών και τις συνθήκες παρασκευής, συμπεριλαμβανομένης της οξύτητας, της θερμοκρασίας, και της πίεσης του νερού.

ΧΡΩΜΑ
 Οι ζεόλιθοι όταν είναι καθαροί είναι άχρωμοι ή λευκοί. Συχνά όμως λόγω της παρουσίας τους σε λεπτομερή διασπορά οξειδίων του σιδήρου και άλλων προσμίξεων παρουσιάζονται έγχρωμοι.

ΙΣΤΟΡΙΑ
    Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία ελληνικά ζέω=βράζω και λίθος=πέτρα. Η χρήση του είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία εδώ και 800 χρόνια στην παραδοσιακή ιατρική για υγεία και ευεξία. Ο ζεόλιθος ανακαλύφθηκε το 1756 ενώ τα κοιτάσματα του ζεόλιθου σχηματίστηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν στην διαδικασία των ηφαιστειακών εκρήξεων, λάβα και στάχτη αντιδρούν με το χλωριούχο νάτριο των ωκεανών. Στις ΗΠΑ  περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές». Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης.
    Οι φυσικοί ζεόλιθοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε περιπτώσεις μόλυνσης υδάτων και εδάφους μετά από πυρηνικό ατύχημα. Χαρακτηριστικά ο κλινοπτιλόλιθος  χρησιμοποιήθηκε το 1986, από τη Ρωσική κυβέρνηση για την απορρόφηση ραδιενεργών χημικών και άλλων επιβλαβών τοξινών μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ. Επίσης χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα μετά το πυρηνικό ατύχημα λόγω του σεισμού στην  Ιαπωνία το Μάρτιο του 2011 όπου κλήθηκε να παγιδεύσει τα πυρηνικά στοιχεία που απελευθερώθηκαν. Οι άνθρωποι που εξετάστηκαν έδειξαν μείωση κατά 30% σε ραδιενεργά ισότοπα, μετά την πρώτη εφαρμογή του ζεόλιθου. Στην Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση καισίου 137 και στροντίου 90 από ραδιενεργά απόβλητα. Σε πιλοτική εφαρμογή μελετήθηκε το φιλτράρισμα μολυσμένων υπογείων υδάτων στην δυτική Θεσσαλονίκη για απομάκρυνση αρσενικού και φθορίου σε πολύ ικανοποιητική απόδοση.




ΦΥΣΙΚΟΣ ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ


Φιλτράρισμα οικιακού και ανακυκλώσιμου νερού
   Ξεπλύνετε μερικές πέτρες ζεόλιθου και τοποθετήστε τις σε μια κανάτα ή σε ένα μπουκάλι με νερό. Θα δουλέψει ως φίλτρο για τη δέσμευση βαρέων μετάλλων και επιβλαβών ουσιών, για τη βελτίωση της διαύγειας του νερού, τη ρύθμιση του ph του νερού προς το ουδέτερο, τον εμπλουτισμό του νερού σε οξυγόνο, τη μείωση των βακτηρίων, τη βελτίωση της γεύσης και την εξαφάνιση της δυσάρεστης οσμής.  Ξαναγεμίστε με νερό πολλές φορές διατηρώντας τις ίδιες πέτρες, οι οποίες  θα αλλαχθούν μόνο όταν το νερό ξαναεμφανίσει δυσάρεστη οσμή και γεύση.
   Στη βιομηχανία χρησιμοποιείται στα φίλτρα για την δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων βλαβερών ενώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φιλτράρισμα των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, δεσμεύοντας διάφορα τοξικά και ραδιενεργά ιόντα και στην ανακύκλωση των νερών που προέρχονται από την βιομηχανική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση του και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να αποκατασταθούν οι ιδιότητές του ώστε να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.

Πλύσιμο λαχανικών φρούτων και άλλων επιβαρυμένων τροφών με χημικές ουσίες
   Βάλτε σε ένα μπολ τα τρόφιμα που θέλετε να πλύνετε,  γεμίστε με νερό και ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ζεόλιθο. Καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα,  τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες και ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)

Καθαρισμός του αέρα και μείωση των οσμών σε κλειστούς χώρους
   Εδώ και πολλά χρόνια ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρίες που ειδικεύονται στην φίλτρανση και τον καθαρισμό του αέρα εσωτερικών χώρων. Αυτό πραγματοποιείται από συσκευές στην αγορά  καλούμενες ως ιονιστές-καθαριστές αέρα. Αυτές χρησιμοποιούν ως κύριο φίλτρο τον φυσικό ζεόλιθο.
   ΧΡΗΣΗ: Με την τοποθέτηση 500gr-1000gr φυσικού ζεόλιθου (κοκκομετρίας 2,5-5mm) σε ένα απλό μπολάκι ή πιάτο στον χώρο που παράγονται μυρωδιές από φαγητό, βαψίματα σπιτιού, καπνό τσιγάρου και άλλες άσχημες μυρωδιές θα παρατηρήσουμε ότι μειώνονται πολύ ως και εξαλείφονται οι μυρωδιές στον χώρο μας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορούμε να χωρίσουμε την ποσότητα του ζεόλιθου σε 2 ίσα μέρη και να τα τοποθετήσουμε αντιδιαμετρικά στο δωμάτιο που εκλύονται οι οσμές. Ο ζεόλιθος φροντίζει ώστε να προσλαμβάνει και να αδρανοποιεί ιούς, μύκητες, βακτήρια και αλλεργιογόνα που αιωρούνται στο χώρο μας όπως άλλωστε κάνει και στους ιονιστές-καθαριστές αέρα.
 Ο φυσικός Ζεόλιθος είναι προϊόν 100% φυσικό, αβλαβές και άοσμο.
Χρήσιμος: σε αποθήκες, πατάρια, υπόγεια, παπουτσοθήκες, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες ένδυσης, εργασιακούς και κλειστούς χώρους.

Χρήση του φυσικού ζεόλιθου στο ψυγείο
   Τοποθετήστε ένα μπολ με ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm (πετραδάκι) ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα του ψυγείου σας. Μπορείτε έτσι να μειώσετε την ψύξη του ψυγείου σας καθώς ο ζεόλιθος θα προσφέρει έξτρα οξυγόνωση και ψύξη, ενώ εσείς εξοικονομείτε ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης θα απορροφά τις οσμές των φαγητών και την υγρασία του ψυγείου διατηρώντας αναλλοίωτα τα τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το μπολ από πάνω δεν πρέπει να σκεπάζεται. Αλλάζετε τον ζεόλιθο στο μπολ κάθε 3 μήνες περίπου.

Κρεμά καθαρισμού προσώπου και σώματος με φυσικό Ζεόλιθο
   Αναμιγνύουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ζεόλιθο σε σκόνη (κάτω από 0,5mm) με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό σε ένα φλιτζάνι του καφέ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί κάτι σαν λάσπη. Την απλώνουμε είτε στο πρόσωπό μας είτε σε κάποιο σημείο του σώματός μας και την αφήνουμε 20-25 λεπτά να ξεραθεί. Μετά ξεπλενόμαστε καλά με άφθονο νερό να φύγει όλη η λάσπη. Με αυτόν τον τρόπο ο ζεόλιθος αυτά τα 20-25 λεπτά απορροφά από το πρόσωπό μας ή το σώμα μας τις ελεύθερες ρίζες, τις τοξίνες και όλα τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα του δέρματος. Με το ξέπλυμα στο τέλος απομακρύνονται όλα τα βλαβερά συστατικά αφού τα έχει δεσμεύσει ο ζεόλιθος χαρίζοντας φρεσκάδα και καθαρότητα στο δέρμα.
Χρήσιμος: σε λιπαρές επιδερμίδες, ευαίσθητα δέρματα, δερματοπάθειες, στη θεραπεία της ακμής και των εκζεμάτων.

Εξαφάνιση οσμών, μυκήτων και βακτηρίων στα παπούτσια.
    Ρίχνοντας σε κάθε παπούτσι  1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη  ζεόλιθου(κάτω από 0,5mm) και απλώνοντας το καλά σε όλη τη επιφάνεια, φροντίζουμε ώστε να μειώσουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές στα παπούτσια, τις κάλτσες αλλά και τα πόδια. Ο ζεόλιθος αδρανοποιεί μύκητες, ιούς και βακτήρια και μας χαρίζει υγεία. Μπορείτε επίσης αν έχετε πρόβλημα με μυκητιάσεις στα άκρα να ανακατέψετε, 2 κουταλάκια του γλυκού ζεόλιθο με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό σε ένα φλιτζανάκι του καφέ και αφού ανακατέψετε καλά και γίνει σαν λάσπη τοποθετείτε την λάσπη με τα χέρια σας εκεί που έχετε πρόβλημα με την μυκητίαση, αφήνετε 20-25 λεπτά να στεγνώσει και μετά ξεπλένετε καλά με νερό να φύγει η λάσπη.

Μείωση οσμών σε άμμο γατιών και υπόστρωμα από ροκανίδια σε κουνέλια, ποντικάκια και πτηνά σε κλουβί.
   Αναμιγνύοντας 2-3 κουταλιές της σούπας ζεόλιθο σε σκόνη (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο ανάλογα το μέγεθος του κλουβιού) με το υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε για το κατοικίδιό μας και ανακατεύοντας καλά ζεόλιθο με άμμο ή ροκανίδια φροντίζουμε στο να μειώσουμε τις μυρωδιές λόγω της δέσμευσης της αμμωνίας που παράγεται από τα ούρα των κατοικίδιων. Επίσης μειώνεται κατά πολύ και η υγρασία στην φωλιά του ζώου. Εναλλακτικά τοποθετούμε 1-2 εκατοστά ζεόλιθο σε σκόνη στον πάτο και σε όλη την επιφάνεια της φωλιάς και από πάνω σκεπάζουμε με άμμο ή ροκανίδι. Κάθε φορά που αλλάζουμε την άμμο ή τα ροκανίδια πετάμε και τον παλιό ζεόλιθο και προσθέτουμε νέα ποσότητα ζεόλιθου. Έτσι διατηρούμε ένα όμορφο και υγιεινό περιβάλλον στο κατοικίδιό μας.

Πλύσιμο  ρούχων με φυσικό Ζεόλιθο.
   Η προσθήκη ζεόλιθου  στο πλύσιμο σε μορφή πούδρας ή σκόνης  μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού σας έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών.

Ζεόλιθος σε ενυδρεία και ιχθυοκαλλιέργειες.
    Ο φυσικός ζεόλιθος είναι προϊόν υψηλής απορροφητικότητας και αποθήκευσης της αμμωνίας και του φωσφόρου. Μόλις τα ιόντα αμμωνίου και φωσφόρου βρεθούν εντός του δικτυωτού πλέγματος του ζεόλιθου, δεσμεύονται από αυτόν. Όταν χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο ανταλλαγής ιόντων ή σαν υπόστρωμα στον πυθμένα μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα του γλυκού νερού σε αμμωνία και φώσφορο τουλάχιστον 90%.
Επίσης με τη χρήση του ζεόλιθου εμπλουτίζεται το νερό με επιπλέον διαλυμένο οξυγόνο κάνοντας καλύτερη και πιο άνετη την διαβίωση των ψαριών.
Το νερό αποκτά πολύ καλή καθαρότητα και ρυθμίζεται το PH του νερού προς το ουδέτερο.
Το προϊόν είναι 100% φυσικό, ανθεκτικό, ελέγχοντας επίσης την ανάπτυξη άλγης σε λίμνες και δεξαμενές ενυδρείων.
Κατά τη διάρκεια εκτροφής των ψαριών είναι φυσικό να δημιουργείται αμμωνία που μπορεί γρήγορα να μολύνει έναν υδροβιότοπο. Η αμμωνία, παράγεται από τα βράγχια και τα ούρα των ψαριών καθώς και από τη βακτηριακή αποσύνθεση των αχρησιμοποίητων τροφών και των κοπράνων. Η αέρια αμμωνία διαλύεται εύκολα στο νερό και σχηματίζει ιόντα αμμωνίου. Η αμμωνία είναι τοξική και μειώνει την ικανότητα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα να δεσμεύει το οξυγόνο. Η αμμωνία καταστρέφει τα βράγχια, μειώνοντας το οξυγόνο που χρησιμοποιούν.
Ο φυσικός ζεόλιθος είναι μη-διαλυτός, αντιβακτηριδιακός και μπορεί να απομακρύνει πάνω από το 90% των ιών και βακτηρίων από το ενυδρείο ή την πισίνα. Απορροφά επίσης τα χλωριόντα, το σίδηρο και το μαγγάνιο. Χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει βαρέα και τοξικά μέταλλα όπως το ασήμι, ο υδράργυρος, το νικέλιο, το χρώμιο, το κοβάλτιο, το αντιμόνιο, το αρσενικό, το κάδμιο κ.α.
Η μοναδική κρυσταλλική δομή του ζεόλιθου θα μειώσει την ανάγκη για συχνή ανανέωση του νερού, λειτουργώντας ως φυσικό ανανεωτικό φίλτρο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο μέσα στην δεξαμενή ή το ενυδρείο ή εναλλακτικά και σαν υπόστρωμα στον βυθό μαζί με χαλίκια και άμμο.
ΧΡΗΣΗ: Η απαιτούμενη ποσότητα ζεόλιθου στο ενυδρείο καθορίζεται με βάση την αναλογία 2 κιλά ζεόλιθου ανά 300 λίτρα νερό.  Ο ζεόλιθος χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο σε γλυκό νερό και ποτέ σε θαλασσινό. 

Ζεόλιθος σε γλάστρες
    Προσθέτουμε κοντά στην ρίζα του φυτού ζεόλιθο σε σκόνη (κάτω από 0,5mm) ή πετραδάκι (2,5-5mm) σε ποσότητα 120 γραμμάρια ή μισή κούπα του καφέ ζεόλιθο ανά 15 εκατοστά διαμέτρου γλάστρας. Ανακατεύουμε καλά ζεόλιθο και χώμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο χώμα. Αμέσως μετά ποτίζουμε το φυτό. Ζεόλιθο στη γλάστρα δεν ξαναρίχνουμε τουλάχιστον για ένα χρόνο. Έτσι δίνουμε πιο πολύ οξυγόνο στο φυτό, κάνει πιο γερές ρίζες και πιθανόν πιο πολλά άνθη.

Ζεόλιθος κατά των αεροψεκασμών.
    Παράξενοι σχηματισμοί νεφών, επικίνδυνες χημικές ουσίες, μυστικά όπλα βιολογικού πολέμου, άγνωστες μέθοδοι αλλαγής του κλίματος. Με τι από όλα αυτά συνδέονται τελικά τα περιβόητα chemtrails, οι χημικές ουρές που εμφανίζονται στους ουρανούς του πλανήτη μας τις τελευταίες δεκαετίες;
    Πέρα από τις συμβατικές ουρές που βλέπουμε από τα αεροπλάνα των αερογραμμών (contrails), οι οποίες και εξαφανίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και αποτελούνται από κρυστάλλους υδρατμών που ελευθερώνονται από τις ουρές των αεροπλάνων, υπάρχουν και τα chemtrails, χημικές ουρές που ελευθερώνονται από αεροπλάνα τα οποία πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος. Αυτά τα αεροσκάφη συνήθως πετούν χωρίς διακριτικά και είναι τύπου KC10 ή KC135. Οι ουρές που ελευθερώνονται από τα αεροπλάνα αυτά είναι μεν λευκές, αλλά διαρκούν για αρκετές ώρες και πολλές φορές απλώνονται σε ολόκληρο τον ουρανό. Επιπλέον, τα αεροπλάνα αυτά πολλές φορές πετούν σε χιαστί διαδρομές, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Έτσι αυτές οι χημικές αυτές ουρές καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό για αρκετές ώρες. Οι γραμμές εναιωρήματος είναι από Βάριο, Αλουμίνιο και πολυμερή (ινίδια) του πυριτίου.
    Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την παρατήρηση αυτών των αεροψεκασμών, εμφανίζουν πόνους στις κλειδώσεις, έχουν τσούξιμο και ερεθισμό στα μάτια και το δέρμα, έχουν πονοκεφάλους, ζαλάδες, αδιαθεσίες, καταρροή, φτέρνισμα, ταχυκαρδία, νοιώθουν άσχημα ψυχολογικά, με συναισθήματα κατάθλιψης, φόβου, απογοήτευσης, παραίτησης, νοιώθουν ότι καταστέλλονται οι βασικές τους λειτουργίες, κλπ.
ΧΡΗΣΗ: Τοποθετήστε οικιακά μπολάκια με χαντράκια ζεόλιθου σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Το καλοκαίρι προτείνεται τα μπολάκια να είναι κοντά στα ανοικτά παράθυρα για να δεσμεύουν τον επιβαρυμένο αέρα που εισέρχεται στο εσωτερικό του σπιτιού. 




ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Ο ζεόλιθος εφαρμόζεται με ενσωμάτωση στο έδαφος σε ποσότητες από 100 μέχρι 500 κιλά το στρέμμα ανάλογα με τον τύπο του εδάφους και την κοκκομετρική του σύσταση (λεπτότητα υλικού). Όσο πιο λεπτόκοκκο είναι το υλικό τόσο μικρότερη ποσότητα απαιτείται. Σε βαριά εδάφη, προτιμάται ζεόλιθος σε σπυρωτή μορφή (2-5 mm), ενώ σε ελαφρά εδάφη προτιμάται αυτός σε μορφή σκόνης.
   Χρειάζεται μια ποσότητα 400 - 500 κιλών ανά στρέμμα και η ενσωμάτωσή του στο έδαφος για να γίνει αισθητή η συμβολή του στην αύξηση της παραγωγής, ιδιαίτερα σε βαριά εδάφη. Η ωφέλιμη δράση του είναι μακροχρόνια (ο  ζεόλιθος δεν αποσαθρώνεται όπως άλλα υλικά) και για τα επόμενα 30 - 40 χρόνια δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε άλλο ζεόλιθο, ενώ κάθε χρόνο θα εισπράττετε την ωφέλεια του.
    Αυτό γίνεται για λόγους μεταφοράς του κόστους σε περισσότερες χρονιές. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα εφαρμόστε τη συνολική ποσότητα σε μια χρονιά για να έχετε άμεσα το όφελος της δράσης του.

Με την εφαρμογή του ο Ζεόλιθος προσφέρει μια σειρά από πολύτιμες υπηρεσίες, όπως:
• Αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης των θρεπτικών στοιχείων (η εναλλακτική του ικανότητα ανέρχεται σε 220-400 meq/100g και είναι διπλάσια από αυτή του μπεντονίτη).
• Μειώνει τις απώλειες θρεπτικών στοιχείων λόγω αεριοποίησης (απώλειες αζώτου με τη μορφή αμμωνίας) ή υδατομεταφοράς (νιτρώδη και νιτρικά) και συνεπώς συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας των χρησιμοποιούμενων λιπασμάτων κατά 20-25%. Συνεπώς συνίσταται η προσθήκη του κατά την κομποστοποίηση των φυτικών υλικών και της ζωικής κοπριάς ξεκινώντας από τα δάπεδα των στάβλων.
• Σε συνδυασμό με τη λίπανση μπορεί να βοηθήσει στη σταδιακή αποδέσμευση των θρεπτικών στοιχείων έτσι ώστε να μην έχουμε απώλειες και από την άλλη μεριά εφοδιασμό των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με την χρήση λιγότερων λιπασμάτων και νερού προάγεται η καλή διαχείριση του εδάφους και η μείωση της ρύπανσης που προέρχεται από την έκπλυση των λιπασμάτων στον υδροφόρο ορίζοντα.
• Αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης του φυτού, μειώνει τις ασθένειες στο ριζικό σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.
• Αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης νερού και την ομοιόμορφη διανομή του στο έδαφος, ιδιαίτερα στα αμμώδη εδάφη (ο ζεόλιθος συγκρατεί νερό σε ποσότητα ίση με το 42-50% του βάρους του το οποίο αποδίδει στα φυτά σταδιακά). Ουσιαστικά δημιουργούμε μικροσκοπικά παγούρια νερού διάσπαρτα σε όλο το χωράφι που με κάθε βροχή ξαναγεμίζουν για να διαθέσουν το νερό στα φυτά στην περίοδο της ξηρασίας,
• Αυξάνει τη διαθεσιμότητα φωσφόρου και καλίου, απορροφά και παγιδεύει τις τοξικές προσμείξεις, προωθεί την ισορροπία αλκαλικών μετάλλων.
• Εξουδετερώνει τα όξινα συστατικά του εδάφους (ανεβάζει το pH) και συνεπώς δεν χρειάζεται η προσθήκη άλλων υλικών.
• Είναι 100% φυσικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιολογική γεωργία.
• Οι ευεργετικές του επιδράσεις είναι μόνιμες αφού δεν αποικοδομείται όπως άλλα βελτιωτικά του εδάφους.
• Έχει χαμηλό κόστος εφαρμογής όταν αναχθεί σε ετήσια βάση για όλη την περίοδο της ωφέλειας που προσφέρει, μεγαλύτερος όγκος των καρπών, ομοιομορφία στην παραγωγή.
Συνδυάζεται άριστα με τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς σε πολλές εφαρμογές, ενδυναμώνοντας τη δράση τους.
• Ως άμεση συνέπεια όλων των παραπάνω, εξολοθρεύει τα παθογόνα, και τους σπόρους των ζιζανίων. Αυξάνει την παραγωγή και βελτιώνει την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων που παράλληλα έχουν και μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στο ράφι στα σημεία πώλησης.
• Η χρήση του στις καλλιέργειες, εκτός της ποιοτικής βελτίωσης των καρπών έδωσε αύξηση παραγωγής κατά 30% - 55% στο σιτάρι, 33% στο ρύζι, 50% στο καλαμπόκι, 17% στο βαμβάκι, 73% στο σταφύλι, 48% - 52% στη ντομάτα, 45% στο ακτινίδιο καθώς και 25% αύξηση ανθοφορίας στα γαρύφαλλα.
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα που βοηθάει στην ανάπτυξη υδροπονικών καλλιεργειών σε μεσογειακές συνθήκες, για λαχανοκομικά, ανθοκομικά, αρωματικά είδη και δίνει προϊόντα υψηλής παραγωγής και ποιότητας.
• Συνδυάζεται άριστα με τους ενεργούς μικροοργανισμούς ενδυναμώνοντας τη δράση τους.
• Ως πυριτικό υλικό εναποθέτει πυρίτιο στα κυτταρικά τοιχώματα των μίσχων μειώνοντας το πλάγιασμα.
• Ενισχύει την αντοχή σε ασθένειες και εχθρούς (ωίδιο-αφίδες-κυκλοκόνιο). Προστατεύει τα φυτά από το στρες σε αντίξοες συνθήκες.
• Ενισχύει τα φυτά σε αβιοτικές πιέσεις (Ξηρασία- παγετό). Αυξάνει την φωτοσυνθετική απόδοση - ξηρά ουσία. Μειώνει την πρόσληψη νατρίου. Συμβάλλει στην αντοχή των φυτών στην αλατότητα και στα τοξικά επίπεδα Μn, Fe, και Ρ. Σε υδροπονική καλλιέργεια αύξησε τις αποδόσεις δημιουργώντας παχύτερο, λευκότερο και υγιέστερο ριζικό σύστημα.
    Από την χρήση του, ιδιαίτερα ευνοούνται οι πιο κάτω καλλιέργειες: αμπέλι, ελιά, ροδακινιά, βερικοκιά, εσπεριδοειδή, λοιπά φρουτόδεντρα, πατάτα, ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, μαϊντανός, λοιπά λαχανικά κλπ.  Έχει αποδείξει την ικανότητά του να αποδεσμεύει αργά και με φυσικό τρόπο τις θρεπτικές ουσίες στο ριζικό σύστημα των νέων φυτών, αυξάνοντας έτσι τη δύναμη και την απόδοση τους.

Πόσο γόνιμο είναι το χωράφι που έχω;
   Μας το λέει ένας αριθμός. Η μέτρηση της Ολικής Εναλλακτικής Ικανότητας του εδάφους σας που πρέπει να ζητήσετε να προσδιοριστεί στην εδαφολογική ανάλυση.
Πως χρησιμοποιείται στη Γεωργία;
   Πρέπει να γνωρίζουμε τη μηχανική σύσταση του εδάφους (μας κάνει και μια παλιά ανάλυση εδάφους) δηλ. πόση άμμο, άργιλο κ.λπ έχει το χωράφι μας. Από εκεί θα εξαρτηθεί αν θα χρησιμοποιήσουμε λεπτό ή χονδρόκοκκο ζεόλιθο, όπως επίσης και σε ποιά ποσότητα.
Τρόπος εφαρμογής
   Ο ζεόλιθος σκορπίζεται σε όλη την επιφάνεια του χωραφιού και ενσωματώνεται με φρέζα για να πάει σε όλη τη μάζα του εδάφους που εκμεταλλεύονται οι ρίζες των φυτών. Καλύτερα να εφαρμοστεί πριν τη φύτευση των πολυετών καλλιεργειών. Ένας πιο εύκολος τρόπος είναι να σκορπίσετε το υλικό στη μέση των διαδρόμων και σταυρωτά και μετά να περάσετε με τη φρέζα από τους ίδιους διαδρόμους για ενσωμάτωση. Αν εφαρμόζετε ζεόλιθο με μικρό κόκκο, κάντε την εφαρμογή σε ημέρες που δεν φυσά αέρας και φορέστε μια μάσκα προσώπου. Μπορείτε να συνδυάσετε την εφαρμογή του ζεόλιθου με το σκόρπισμα και των λιπασμάτων. Αν έχετε νερό, κάντε ένα πότισμα για να γεμίσετε τα παγούρια του ζεόλιθου με νερό και θρεπτικά στοιχεία ή κάντε το λίγο πριν από κάποιες βροχές που αναμένονται.

Αμμώδη εδάφη με χαμηλή ικανότητα απορρόφησης
ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΑΜΜΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ: Στην σκαμμένη τρύπα ρίξτε 500gr ζεόλιθο κοκκομετρίας 0-0,15mm (σκόνη) και αναμίξτε με χώμα, τοποθετήστε  μετά το δεντράκι. Καλύψτε μετά όλη την τρύπα με χώμα και ποτίστε το δεντράκι με άφθονο νερό. Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΑΜΜΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ: Σκάψτε γύρω-γύρω από το δέντρο 10-15cm και ρίξτε 2-5kgr ζεόλιθο κοκκομετρίας 0-0,15mm (σκόνη). Έπειτα καλύψτε την τρύπα με το χώμα και ποτίστε με άφθονο νερό. Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο.
Κανονικά αργιλώδη εδάφη
ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΑΡΓΙΛΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ: Στην σκαμμένη τρύπα ρίξτε 500gr ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5 – 5 mm και αναμίξτε με χώμα, τοποθετήστε  μετά το δεντράκι. Καλύψτε μετά όλη την τρύπα με χώμα και ποτίστε το δεντράκι με άφθονο νερό. Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο..
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΑΡΓΙΛΩΔΕΣ ΕΔΑΦΟΣ: Σκάψτε γύρω-γύρω από το δέντρο 10-15cm και ρίξτε 2-5kgr ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5 – 5 mm.  Έπειτα καλύψτε την τρύπα με το χώμα και ποτίστε με άφθονο νερό. Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο

Καλλιέργειες λαχανικών
 Σκάψτε  5-10cm την τρύπα που θα φυτεύεστε το λαχανικό και ρίξτε μισή κούπα του καφέ ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm ή σκόνη και αναμίξτε με το χώμα. Έπειτα φυτέψτε και καλύψτε με χώμα, ποτίστε με άφθονο νερό. Εναλλακτικά ρίξτε 500-1000gr/m2 ζεόλιθο και αναμίξτε  με το χώμα. Κατάλληλη περίοδος προσθήκης ζεόλιθου Άνοιξη και Φθινόπωρο.
Γκαζόν
 Για τη δημιουργία γκαζόν αντικαθιστούμε το χώμα με 10-20% ζεόλιθο σε σκόνη.
Λίπασμα και επεξεργασία γκαζόν: Προσθήκη 300gr/m2 ζεόλιθο κοκκομετρίας 0,8-2,5mm ή και 2,5-5mm.
Για αερισμό, περιποίηση και θεραπεία γκαζόν χρησιμοποιήστε ζεόλιθο 500gr/m2 κοκκομετρίας 0-0,15mm (σκόνη).
Καλλιέργειες λουλουδιών
 Χρησιμοποιούμε 100-500gr/m2 ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm σε ανάμιξη με το χώμα.
Θερμοκήπια
 Χρησιμοποιούμε 1-2 κιλά/m2 ζεόλιθο σε σκόνη ή και 2,5-5mm σε ανάμιξη με το χώμα.
Φυτά τεχνητής λιμνούλας
 Ρίχνουμε 2 κούπες του καφέ ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm ανά 10 λίτρα νερού της λιμνούλας. Η προσθήκη ζεόλιθου σε λίμνες αλλά και σε άλλους υδάτινους όγκους μπορεί να εμπλουτίσει το νερό σε οξυγόνο και μειώνει το φαινόμενο του ευτροφισμού. Παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών.
Γλάστρες
 Για καλλιέργειες σε γλάστρες ανοίγουμε τρύπα στο χώμα και ρίχνουμε μισή κούπα του καφέ ζεόλιθο ή 120gr περίπου ανά 15cm διαμέτρου γλάστρας και αναμιγνύουμε το ζεόλιθο με το χώμα. Σκεπάζουμε με χώμα την τρύπα και φυτεύουμε.

Ο Ζεόλιθος στην καλλιέργεια της ελιάς
Πλεονεκτήματα στον ελαιώνα:
• Αυξάνεται η ικανότητα απορρόφησης και συγκράτησης θρεπτικών στοιχείων
• Συγκρατεί περισσότερο νερό στα αμμουδερά και ξερικά χωράφια και το δίνει σταδιακά στις ρίζες των δένδρων
• Βοηθά στην αύξηση του πληθυσμού των ωφέλιμων μικροοργανισμών του εδάφους που βοηθούν σημαντικά στη σωστή θρέψη των φυτών
• Περιορίζει δραστικά τους πληθυσμούς των επιβλαβών μικροοργανισμών
• Αερίζει το έδαφος στα βαριά εδάφη
• Απορροφά τα περισσεύματα του νερού και προλαμβάνει τις σηψιρριζίες
• Συγκρατεί και αποδεσμεύει σταδιακά τα υδατοδιαλυτά θρεπτικά στοιχεία
• Απορροφά την περίσσεια αμμωνία που συχνά προκαλεί εγκαύματα στις ρίζες
• Αξιοποιεί καλύτερα τα λιπάσματα με αποτέλεσμα να χρειάζονται λιγότερες ποσότητες
• Αυξάνει το διαθέσιμο φωσφόρο και κάλιο στα δένδρα
• Καθαρίζει το έδαφος από τοξικά στοιχεία και μέταλλα
• Προσφέρει μυκητολογική και εντομολογική δράση προστασίας
• Μειώνει τα σκαμπανεβάσματα της παραγωγής από τη μια χρονιά στην άλλη.
• Βοηθάει στην προστασία από το κυκλοκόνιο.
Ψεκασμοί στο φύλλωμα
 Ο ζεόλιθος με τη μορφή πούδρας μπορεί να ψεκαστεί στο φύλλωμα, στα κλαδιά και στον κορμό των ελαιόδεντρων. Προσφέρει στο δέντρο ένα λεπτό και λευκό φιλμ προστασίας που:
• Προφυλλάσει από τα εγκαύματα των ηλιακών ακτινών, ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές.
• Μειώνει το θερμοκρασιακό στρες των δένδρων και την καρπόπτωση.
• Προστατεύει από έντομα, ακάρεα, μύκητες και βακτήρια.
• Αυξάνει το βάρος και την ποιότητα της ελιάς.
• Προλαμβάνει ζημιές από παγετούς.
• Βελτιώνει τη φωτοσύνθεση και τη ζωηρότητα της βλάστησης.
• Καθώς ξεπλένεται από τα φύλλα καταλήγει στο έδαφος, αυξάνοντας τη γονιμότητά του.




ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

    Οι γεωκτηνοτρόφοι αν χρησιμοποιήσουν τον ζεόλιθο και τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς  στη διατροφή των ζώων και στα δάπεδα των στάβλων, θα έχουν μια κοπριά με εξαιρετικές ιδιότητες. Συνιστούμε το σκόρπισμα ζεόλιθου σε σκόνη στη στρωμνή ώστε η αμμωνία που φεύγει στην ατμόσφαιρα και επιδρά αρνητικά στην υγεία των ζώων (βήχας, πνευμονοπάθειες, μείωση της χωρητικότητας των πνευμόνων), να δεσμευτεί από τον ζεόλιθο στο μεγαλύτερο της ποσοστό. Η αμμωνία δεσμεύεται στους μικροπόρους του υλικού στους οποίους δε μπορούν να εισέλθουν τα υγροποιητικά βακτήρια και να την οξειδώσουν. Αυτή η κοπριά, μεταφερόμενη στα χωράφια, θα προσφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες της ισορροπημένης σχέσης του αζώτου με τον φωσφόρο και τον ζεόλιθου. Ο ζεόλιθος στο σιτηρέσιο των ζώων δεσμεύει την αμμωνία που παράγεται κατά την πέψη της τροφής, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει κάλιο που ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου γεγονός που διευκολύνει την απορρόφηση μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων.
    Σε πειράματα διατροφής που έγιναν σε ζώα διαπιστώθηκε βελτίωση του συντελεστή πέψης της τροφής κατά 5%. Η προσθήκη ζεόλιθου στο σιτηρέσιο των πουλερικών σε ποσοστό 2% είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του αζώτου στην κοπριά κατά 40%. Επίσης η προσθήκη ζεόλιθου στην υδαρή κοπριά σε ποσοστό 6,25% μείωσε την απώλεια της αμμωνίας σε ποσοστό 55% (Lefcourt και Meisinger, 2001).
    Πειράματα καθηγητών στην Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλίας (Katsoulos, 2009), έδειξαν ότι με τη χρήση του ζεόλιθου σε εκτροφή κατσικιών και σε ποσοστό 2,5% στο σιτηρέσιό τους, είχαμε αύξηση του βάρους γέννησης σε τρίδυμους και τετράδυμους τοκετούς και σημαντική αύξηση της λιποπεριεκτικότητας στο γάλα τους.
    Μια σύνοψη των ευεργετικών ιδιοτήτων της κοπριάς, μετά την προσθήκη ζεόλιθου, μας δίνει ο Πίνακας  των Krason και Knud-Hansen, που πρέπει να κάμψει και τις τελευταίες αμφιβολίες των διστακτικών όσον αφορά τη χρησιμότητα της προσθήκης του ζεόλιθου.

 Οι ευεργετικές επιδράσεις του ζεόλιθου στην εκτροφή των ζωών
• Δέσμευση των τοξινών της τροφής και απομάκρυνσή τους από την πεπτική οδό και την κυκλοφορία του αίματος,
• Δέσμευση της αμμωνίας, εξισορρόπηση του pH του στομάχου και βελτίωση της πέψης και της λειτουργίας των μικροοργανισμών στο πεπτικό σύστημα των ζώων.
• Δέσμευση των αλλεργιογόνων ουσιών και απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.
• Καλύτερες συνθήκες σταβλισμού και μείωση του στρες των ζώων.
• Δημιουργεί υγιέστερο περιβάλλον διαβίωσης για μεγάλα και μικρά σταβλισμένα ζώα απορροφώντας
την αμμωνία και τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις που επιδεινώνουν την υγεία των ζώων και επιβαρύνουν τους πνεύμονες ιδιαίτερα αν ο αερισμός δεν είναι σωστός και αφετέρου το παραγόμενο λίπασμα κοπριάς, αποκτά καλύτερα χαρακτηριστικά ποιότητας.
• Αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και του σωματικού βάρους ως και 20%
• Βελτίωση της ποιότητας του κρέατος.
• Καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στη γεωργοκτηνοτροφική εκμετάλλευση.
• Στις ζωοτροφές ως βιολογικό προσθετικό και ενισχυτικό της διατροφής και της υγείας των ζώων.
• Προφυλάσσει τα ζώα από τις εντερικές παθήσεις, μειώνει τη θνησιμότητα των νέων ζώων, βοηθάει στην ανάπτυξή τους και μειώνει τις παρενέργειες που έχει η παρουσία φυτοπροστατευτικών στοιχείων στα προϊόντα διατροφής τους.
• Αποτελεί ισχυρό μυκοδεσμευτικό για τον οργανισμό δεσμεύει και αποβάλλει αφλατοξίνες και
μυκοτοξίνες.
• Αυξάνει την μεταβολική ενέργεια που προσλαμβάνει ο οργανισμός των ζώων στην θρέψη.
• Προκειμένου να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων προσφέρεται ως ενισχυτικό στο σιτηρέσιο τους. • Βοηθά στην καλή ανάπτυξη του σκελετού των ζώων.
• Βελτιώνει τη μικροβιακή δραστηριότητα στο πεπτικό σύστημα των ζώων και εξισορροπεί τα ιόντα στην πεπτική οδό.
• Μειώνει τα επεισόδια εντερικών και γαστρεντερικών λοιμώξεων.
• Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο δευτερογενών προσβολών από κολοβακτηρίδια και σαλμονέλα.
• Ελαττώνει δραστικά την ανάγκη χρήσης αντιβιοτικών.
• Μειώνει δραστικά τα αναπνευστικά προβλήματα των ζώων.
• Εξαφανίζει  τις οσμές και τις μύγες και κάνει καλύτερο το περιβάλλον εργασίας.
• Ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται ευρέως στην κτηνοτροφία ως προσθετικό διατροφής στα βοοειδή, στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, στους χοίρους, τα πουλερικά (κρεατοπαραγωγής & παραγωγής αυγών) και τα πρόβατα. Απορροφά επίσης τις μυρωδιές από τα περιττώματα και τις ζωοτροφές σιτηρών, μειώνοντας αισθητά τις οσμές σε κλειστούς χώρους.
ΧΡΗΣΗ: Προσθήκη στις ζωοτροφές βοοειδών, προβάτων, χοίρων και πουλερικών.
- Βοοειδή πάχυνσης: 100gr/kgr/ζώο την ημέρα
- Χοίροι πάχυνσης: 6-10gr/kgr τροφής
- Κότες και γαλοπούλες: 7gr/kgr τροφής
Τα ζώα έχουν μεγαλύτερη ωφελεία από την ιδία ποσότητα τροφής
- Αγελάδες: Αύξηση γαλακτοπαραγωγής 5-8%
- Επιβιωσιμότητα των νεογέννητων 10%
- Μoσχίδια: Αύξηση Βάρους 6-8%
- Αιγοπρόβατα: Πολύδυμη κύηση έως 11%
- Αύξηση βάρους 3-14%
- Αύξηση λιποπεριεκτικότητας στο γάλα
- Χοίροι: Παραγωγικότητα χοιρομητέρων 8-10%
- Επιβιωσιμότητα χοιριδίων 15-18%
- Πουλερικά: Αυξηση βάρους 3-10%
- Επιβιωσιμότητα 2%
- Αύξηση ωοτοκίας 3-5%
- Μείωση σπασίματος αυγών 3-5%
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 2% ανά κιλό τροφής.

Η προσθήκη κατά 2% ζεόλιθου στο σιτηρέσιο των πουλερικών, έχει ως αποτέλεσμα:
• Βελτίωση της γενικής κατάστασης της υγείας τους
• Μείωση της θνησιμότητας κατά 95% σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες
• Βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών στα κοτόπουλα ωοτοκίας, (χρώμα, γεύση και μέγεθος)
• Αύξηση του ρυθμού αυγοπαραγωγής κατα ~10% ετησίως
• Αύξηση στο τελικό σωματικό βάρος και αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης
των πτηνών
• Μείωση της ποσότητας τροφής που προσλαμβάνει ημερησίως το πτηνό, χωρίς μείωση της
θρεπτικής απόδοσης, (μείωση κόστους εκτροφής κατα ~10%)
Για την καλλιέργεια και ανάπτυξη νεοσσών ο Ζεόλιθος προσφέρει:
• Ταχύτερη ανάπτυξη των νεοσσών
• Αποτροπή μολύνσεων
• Σταθερότερη σκελετική δομή

Πώς επιδρά ο Ζεόλιθος:
  Εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες και δίνει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. Ενεργεί στον μεταβολισμό εξοικονομώντας ενέργεια κατά την βιοσύνθεση ουσιών, όπως τα νουκλεοτίδια και οι πουρίνες, που είναι απαραίτητες σε συνθήκες πίεσης, στρες και λοιμώξεων, ενώ για την σύνθεση τους απαιτείται ενέργεια και χρόνος. Βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου και υδράργυρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, βοηθά στο να αποβάλλονται από τον οργανισμό τα ραδιενεργά μέταλλα , τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Εγκεκριμένο από την ΕΕ, για χρήση σε ορνιθοτροφικές και χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις ως δεσμευτικό των αφλατοξινών. Οδηγία 70/524/eec.
  Ο ζεόλιθος δεν είναι θρεπτική τροφή ή φάρμακο. Ο ζεόλιθος δεν χωνεύεται ή αφομοιώνεται από τον οργανισμό των ζώων. Περνά στο πεπτικό σύστημα και στην κυκλοφορία του αίματος και δεσμεύει τις τοξίνες, τα βαριά μέταλλα και την αμμωνία και αποβάλλεται από τα κόπρανα και τα ούρα κουβαλώντας μαζί του και αυτά τα βλαβερά υλικά. Στην Αμερική και τη Γερμανία ο ζεόλιθος καταναλώνεται σε μεγάλη κλίμακα και από ανθρώπους.
 Φιλικό στο περιβάλλον
• Είναι 100% φυσικό προϊόν και περιβαλλοντικά ασφαλές
• Αποτρέπει τη ρύπανση των υπόγειων υδροφορέων και συνιστάται σε προγράμματα απονιτροποίησης,
• Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα
Ποιοτική κοπριά
• Πιο στεγνή, λιγότερο δύσοσμη και πιο πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία (μεγαλύτερη ικανότητα συγκράτησης θρεπτικών και νερού στο έδαφος)
• Μειώνει τα επίπεδα των αλάτων στην κοπριά
• Κάνει τη μεταφορά και την εφαρμογή της ευκολότερη
• Την κάνει βιοδιασπώμενη και περιβαλλοντικά πιο φιλική


ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
   Ο Κλινοπτιλόλιθος διεγείρει (προκαλεί) την παραγωγή αντισωμάτων με επακόλουθη την αναστολή της εκδήλωσης ορισμένων ασθενειών. Μειώνει τα αμμωνιακά επίπεδα στο αίμα. Απομακρύνει τις τοξικές ουσίες από τον οργανισμό. Απομακρύνει τις αφλατοξίνες που εισάγονται στον οργανισμό από την κατανάλωση αλλοιωμένων τροφίμων. Έχει αντιδιαρροϊκή και αντιεντεροτοξική δράση. Παρουσιάζει αντιβακτηριδιακή, αντικαρκινική και αντιική δράση. Φυσικά πυριτικά ορυκτά, συμπεριλαμβανομένου του ζεολίθου (Κλινοπτιλόλιθου), έχει αποδειχθεί ότι παρουσιάζουν διάφορες βιολογικές δράσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς ως βοηθητικά εμβολίων αλλά και στη θεραπεία της διάρροιας.
   Μια νέα χρήση πολύ λεπτόκοκκου ζεόλιθου Κλινοπτιλόλιθου (Clinoptilolite) είναι η πιθανή βοηθητική του δράση στην αντικαρκινική θεραπεία. Η εφαρμογή Κλινοπτιλόλιθου σε αυτή την μορφή σε ποντίκια και σκύλους που πάσχουν από ποικίλους τύπους όγκων οδήγησε στη βελτίωση στη γενική κατάσταση της υγείας τους, επέκταση της διάρκειας ζωής τους, και τη μείωση στο μέγεθος των καρκινικών όγκων. Τοπική εφαρμογή του Κλινοπτιλόλιθου σε καρκίνους δέρματος των σκύλων μείωσε αποτελεσματικά τον όγκο και την έκτασή τους. Επιπλέον, μελέτες τοξικολογίας στα ποντίκια και τους αρουραίους κατέδειξαν ότι η εφαρμογή αυτή δεν έχει αρνητικές επιδράσεις. Εργαστηριακές μελέτες σε ιστοκαλλιέργειες έδειξαν ότι ο λεπτόκοκκος Κλινοπτιλόλιθος εμποδίζει την πρωτεϊνική Κινάση B (cΑkt), προκαλεί την δράση των αντικαρκινικών πρωτεϊνών p21WAF1/CIP1 και p27KIP1 και μπλοκάρει την αύξηση διάφορων καρκινικών κυττάρων.

Ιατρική:
• Ως συμπλήρωμα διατροφής
• Αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τον πεπτικό σωλήνα
• Λειτουργεί σαν φυσικό ισοτονικό
• Δεσμεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα που απελευθερώνονται από το κάψιμο του λίπους, με συνέπεια αυτά να μην περνούν στον οργανισμό
• Δεσμεύει και αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες που μπαίνουν στον οργανισμό από την τροφή, το νερό και τον αέρα
• Δρα ως ρυθμιστικός παράγοντας για τη μείωση της οξύτητας του στομαχικού περιεχομένου
• Για τη θεραπεία του έλκους του στομάχου
• Για την επιτάχυνση της επούλωσης των τραυμάτων
• ∆εσμεύει τις μυκοτοξίνες σχηματίζοντας σταθερά σύμπλοκα
• Αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα
• Συνδέεται με τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα
• Βοηθά στην αλκαλοποίηση του pH
• Σταματά τον πόνο των μυών από το γαλακτικό οξύ
• Μειώνει τις μυκητιάσεις των ποδιών
• Αδρανοποιεί το αποτέλεσμα των ιών ηπατίτιδας
• Σταθεροποιεί και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
• Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας/ακτινοβολίας
• Στην παρασκευή αντιδιαρροϊκών θεραπευτικών σκευασμάτων
• Στην παρασκευή σκευασμάτων για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης
• Ως μέσα για τη βραδεία απελευθέρωση φαρμακευτικών ουσιών
• Ως υλικά για τη δέσμευση και απομάκρυνση των ιόντων αμμωνίου στις συσκευές αιμοκάθαρσης
• Ως φίλτρα στα αναισθητικά μηχανήματα
• Στην οδοντιατρική, αξιοποιούνται στην παραγωγή εμφρακτικών υλικών και ως στιλβωτικά υλικά σε οδοντόπαστες φθορίου

Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος:
   Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μη αφήνοντας να λειτουργήσουν, δρα  ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).
   Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, του μόλυβδου, του υδραργύρου, του καδμίου, του αρσενικού, του αλουμινίου, του κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα,  τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)
   Τείνει  να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα  από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες. Ίσως να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία με την εξάλειψη των φυτοφαρμάκων και  ζιζανιοκτόνων από το σώμα.
   Να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν. Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
   Να δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό.
   Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και  ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό. Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση και  καούρα.

Ασφάλεια & παρενέργειες
    Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι. Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό  είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα.
   Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα. Έτσι βοηθάμε την καλή λειτουργία του εντερικού συστήματος.

Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος
   Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση, και αυτό γιατί σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες , όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως πριν κάποιος ξεκινήσει  την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι  βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με  ασφάλεια.

Ζεόλιθος Οστεοπόρωση και Οστεοπενία
  Η ιδιότητα της δέσμευσης άλλων μορίων αλλά και η χημική του σύνθεση μπορούν να αιτιολογήσουν γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση της οστεοπόρωσης ως συμπλήρωμα. Η συνήθης περιεκτικότητα του είναι Πυρίτιο έως 68% Αργίλιο έως 11% Κάλιο έως 4% Ασβέστιο έως 1% και σε μικρότερα ποσοστά Μαγνήσιο, Σίδηρο και Μαγγάνιο. Όλα τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στην δομή του υπό μορφή οξειδίων. Αλλά ας αναφερθούμε λίγο και στην οστεοπόρωση ώστε να κατανοήσουμε την ευεργετικότητα που μπορεί να έχει ο Ζεόλιθος στην αντιμετώπισή της."Η οστεοπόρωση είναι μια σκελετική διαταραχή χαρακτηριζόμενη από απώλεια της οστικής αντοχής εκθέτοντας το άτομο σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάγματος". Η οστεοπόρωση έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της δομής των οστών συνέπεια αρκετών παραγόντων οι οποίοι σχετίζονται με την ηλικία και την οστική λειτουργία. Εξασθενημένη δομή οστών σημαίνει επιρρεπή οστά σε κατάγματα.
   Η Οστεοπενία (ηπιότερη, μορφή του προβλήματος) και η οστεοπόρωση (η πιο προηγμένη και σοβαρή μορφή) πλήττουν συνήθως άτομα ηλικίας άνω των πενήντα και είναι μία από τις πιο επίπονες νόσους παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, περίπου το 25% των ανδρών και το 50% όλων των γυναικών ηλικίας άνω των πενήντα μπορούν να υποστούν συνέπεια οστεοπόρωσης κάποιο κάταγμα σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η οστεοπόρωση αντιπροσωπεύει μια αλυσιδωτή αντίδραση, στην οποία πολλαπλοί παθογενετικοί μηχανισμοί συγκλίνουν στην απώλεια της οστικής μάζας και την μικροαρχιτεκτονική εξασθένηση της σκελετικής δομής. Η οστεοπόρωση είναι μια μεταβολική νόσος. Η οικοδόμηση του υγιούς οστού απαιτεί την δραστηριότητα της παραγωγικής διαδικασίας της οστεο-δόμησης, των ορμονών, των κυττάρων, και των θρεπτικών ουσιών. Οι αναβολικοί παράγοντες οστεοδόμησης περιλαμβάνουν την λειτουργία των ορμονών, των διάφορων θρεπτικών στοιχείων και ουσιών όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το πυρίτιο, το βόριο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, το θείο, ο ψευδάργυρος, βιταμίνη-Δ, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και τέλος οι πρωτεΐνες.
Οι Ορμόνες του φύλου, η οστική πυκνότητα και η μάζα του λιπώδους ιστού σχετίζονται στενά με την καλή κατάσταση των οστών.
Ο ρόλος του Ζεόλιθου στην πρόληψη της Οστεοπόρωσης
    Το Αίμα υποβάλλει σε ρύθμιση οξύτητας τον οργανισμό μας με διάφορους τρόπους. Οι πνεύμονες και τα νεφρά συμμετέχουν στην ρύθμιση του pH με τη μεσολάβηση της λειτουργίας τους. Οι νεφροί συμμετέχουν στην απομάκρυνση της περίσσειας των κατιόντων υδρογόνου, γνωστό ως πρωτόνια, σε ένα σχετικά ήπιο ρυθμό και οι πνεύμονες στην αφαίρεση του επιπλέον του διοξειδίου του άνθρακα σε μια ταχύτερη διαδικασία. Ο ζεόλιθος, μπορεί και συμμετέχει όπως τονίστηκε και στην εισαγωγή, στην διατήρηση του pH σώματος μέσω της αποκομιδής θα λέγαμε απλοϊκά των τοξινών και όλων εκείνων των ουσιών που είτε λόγω κακής διατροφής είτε λόγω επιβάρυνσής μας με ρύπους οδηγούν σε οξύνιση του σώματός μας. Οι πόροι- κλουβιά του Ζεόλιθου μπορούν να εγκλωβίσουν τις τοξίνες ώστε να μην ανεβάσουν την οξύτητα στο σώμα μας και να μην προκαλέσουν τον οργανισμό μας να μεταφέρει ασβέστιο από τα οστά στους ιστούς ώστε να διατηρήσει με ρύθμιση το σώμα μας σε ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον. Η συνεχής μεταφορά ασβεστίου από τα οστά στο σώμα και τα υγρά του δημιουργεί ασβεστοπενία η οποία έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην οστεοπόρωση. Η ευεργετικότητα του ζεόλιθου δεν εξαντλείται όμως στην δομή του και στην ικανότητά του  ιοντοανταλλαγής αλλά και στην σύνθεσή του. Το πυρίτιο που περιέχει δρα ως ρυθμιστής για το ασβέστιο και τον φώσφορο, στοιχεία τα οποία συμβάλουν άμεσα σε ένα υγιή φλοιό των οστών και δημιουργώντας αποθέματα ασβεστίου στα οστά.
Πώς επιδρά ο Ζεόλιθος στο Σώμα μετά την λήψη:
Στοματική κοιλότητα
Ανταλλαγή Ιόντων μέσω σάλιου (στη στοματική βλεννογόνο μεμβράνη). Απορροφητική δραστηριότητα
Οισοφάγος
Ρυθμίζονται η ανακλαστική και η περισταλτική κίνηση του οισοφάγου (Ο λόξιγκας και οι ανεξέλεγκτες συσπάσεις)
Στομάχι
Αλληλεπιδράσεις Ζεόλιθου και γαστρικών υγρών, αποκατάσταση υγιούς χλωρίδας (HCI)
Δωδεκαδάκτυλο
Ενίσχυση - βελτιστοποίηση της ζύμωσης και της δραστηριότητας των ενζύμων χάρη στην επιλεκτική ανταλλαγή Ιόντων. Συμπερίληψη των οξέων της χολής και των φλεγμονών του παγκρέατος στην  επενέργεια του Ζεόλιθου κατά την απορροφητική δραστηριότητα.
Λεπτό έντερο
Επιλεκτική ανταλλαγή Ιόντων με συμπερίληψη της τροφής του εντερικού περιεχομένου και των ηλεκτρολυτών, στην απορροφητική δραστηριότητα.
Παχύ έντερο
Ενισχύεται η Ομοιόσταση της μικροχλωρίδας.
Αδρανοποιούνται η παθογενής μικροχλωρίδα και οι τοξικές ουσίες.
Απέκκριση
Αποβάλλονται τοξικές ενώσεις, τοξίνες και βαρέα μέταλλα και οι παθογόνοι μικροοργανισμοί.
Αποκατάσταση υγιούς μικροχλωρίδας, ρύθμιση των περισταλτικών ανακλαστικών κινήσεων του ορθού.



Αποποίηση
  Αυτό το κείμενο δεν προορίζεται για διάγνωση, θεραπεία ή πρόληψη ασθενειών και προβλημάτων υγείας. Οι πληροφορίες  αυτές είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες ή τις συστάσεις του γιατρού ή αναγνωρισμένου επαγγελματία στον τομέα της υγείας.



ZEOLITE ANALYSIS (Βουλγαρίας)
Aluminium-hydro-silicate, CAS-Nr. 12173-10-3
Typical Chemical Analysis DIN 51001
SiO2 71.09 %
Al2O3 11.56 %
TiO2 0.13 %
Fe2O3 0.77 %
CaO 2.98 %
MgO 0.68 %
Na2O 0.65 %
K2O 3.36 %
LOI 8.78 %
Mineralogical Composition
Clinoptilolite min. 85 %
Other Minerals max. 15 %
Particle size distribution
Dry sieve residue > 63 μm max 30 %
Material Properties
Moisture ISO 787/2 8.5 ± 2 %
pH (5 % Suspension) ISO 787/9 7.5 ± 1
Bulk Density DIN ISO 967 / EN ISO 60 0.78 ± 0.1 g/ml
Specific Density DIN 51057 2.3 ± 0.1 g/ml
Cation Exchange Capacity min. 160 meq/100 g

ZEOLITE ANALYSIS (Σερβίας)
Chemical Name: Alumosilikat
Chemical Family: Natural Zeolite
Chemical Abstract Name: Klinoptilolith
Chemical Formula: Nao.7Ko8Ca1.9Mgo.6 (Al6.5Si29.2O72)
MINERAL COMPOSITION
Clinoptilolite: 92 – 94%
CHEMICAL COMPOSITION
SiO2 64,88% CaO 3,26%
Al2O3 12,99% MgO 1,07%
Fe2O3 2,00% Na2O 0,95%
TiO2 0,37% K2O 0,89%
PHYSICAL PROPERTIES
Appearance: Ivory white Bulk Density: 1,42 g/cm3
Porosity: 45 – 50% Real Density: 2,24 g/cm3
Hardness: 3 – 3,5 Mohs Softening Point: 1158 oC
Water Absorption: 23 – 28% Melting Point: 1324 oC
pH: 7,2 – 7,4 Mass: 1,42 t/m3
CATION EXCHANGE CAPACITY (CEC)
Total CEC: 1,85 – 1,92 meq/g

 

Πηγή: Πολύτιμη Γη



Μήνυμα προς τους Επισκέπτες

Σχετική Βιβλιογραφία

Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος - Γεμμολόγος

© 1991-2021 politimigi.gr - All Rights Reserved

 zeolite, zeolith, zeolit, zeolita, zeólito, zeolithos, zeoli8os, zeolythos, zeolhthos

Αναφορές/Πηγές
• Δαουτόπουλος, Γ. (2011). Εφαρμογές των ΕΜ στη Γεωργία. Θεσσαλονίκη: Εκδόσεις ΖΥΓΟΣ
• Καψάλη Βασιλική (2005). Σχηματισμός Ζεόλιθων και Γεωλογικά Περιβάλλοντα. Α.Π.Θ.: Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Γεωλογίας.
• Φιλιππίδης  Α. και Καντηράνης, Ν. (2005). Βιομηχανικές, αγροτικές, κτηνοτροφικές και περιβαλλοντικές χρήσεις των φυσικών ζεόλιθων της Θράκης. Δελτίο Ελλ. Γεωλογικής Εταιρίας, 37, 90-101.
• Katsoulos, P. D., Zarogiannis, S., Roubies, N., and Christodoulopoulos, G. (2009). “Effect of long-term dietary supplementation with clinoptilolite on performance and selected serum biochemical values in dairy goats”. American Journal of Veterinary Research, Vol. 70 (3):346-52.
• Krason J., and Knud-Hansen, C. F.  Natural Zeolites- Remedy for Concentrated Animal Feeding Operations and Sustainable Agriculture. Denver, Colorado: Organic Waste Treatments: Safety Implications.
• Lefcourt, A. M. and Meisinger, J. J. (2001). Effect of adding alum or zeolite to diary slurry on ammonia volatilization and chemical composition. J. Dairy Science, 84:1814-1821.
copyright   http://kosmaser.wordpress.com/
• Αλέξανδρος Παπαδόπουλος ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Μελέτες Περιβαλλοντικές, Compact Βιολογικοί. Πώληση Κάδων Απορριμμάτων- Ανακύκλωσης, Εμπορία Φυσικού Ζεόλιθου (Κλινοπτιλόλιθος)
• Elmore AR. Final report on the safety assessment of aluminum silicate, calcium silicate, magnesium aluminum silicate, magnesium silicate, magnesium trisilicate, sodium magnesium silicate, zirconium silicate, attapulgite, bentonite, Fullers earth, hectorite, kaolin, lithium magnesium silicate, lithium magnesium sodium silicate, montmorillonite, pyrophyllite, and zeolite. Int J Toxicol. 2003;22 Suppl 1:37-102.
• Keeting Philip E., Oursler Merry Jo, Wiegand Karl E, Bonde Susan K., Spelsberg Thomas C., Riggs M.D B. Lawrence. Zeolite a increases proliferation, differentiation, and transforming growth factor β production in normal adult human osteoblast-like cells in vitro. Journal of Bone and Mineral Research Volume 7, Issue 11, pages 1281-1289, November 1992.
• Klint, D, Arvidsson, P, Blum, Z and Eriksson, H (1994) Protein Expression and Purification, 5, 569-576.
• Klint, D and Eriksson, H (1997) Protein Expression and Purification,10, 247-255.
• Mandrup, G (1992) Trends in Analytical Chemistry, 11,389-3
•http://kosmaser.pblogs.gr/2012/01/o-zeolithos-mphke-telika-sth-zwh-mas.html
• © Πετρίδης Παναγιώτης, Γεωπόνος ΠΕ Καρασαββίδης Χαράλαμπος, Γεωπόνος ΠΕ.
• Ch. Karasavvidis, Z. Ioannou, A. Dimirkou, V. Antoniadis, Adsorption Of Dyes From Aqueous Solutions Onto Modified Zeolites, Wastewater Purification And Reuse Conference, Heraklion Crete 28 – 30 March 2012
• G.Gottardi, E.Galli, Natural Zeolites, Springer, Berlin, Heidelberg, New York, 1985
• Misaelides P., Godelitsas A., Charistos V., Ioannou D. & Charistos D. 1994, Heavy Metal Uptake By Zeoliferous Rocks From Metaxades, Thrace, Greece: An exploratory study. J. Radioanal. Nucl. Chem. Art., •Valquiria Campos, The Sorption Of Toxic Elements Onto Natural Zeolite, Synthetic Goethite And Modified Powdered Block Carbon, Journal Of Environmental Earth Science, Vol. 59, Issue 4, 2009
• Δρ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας – Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.
• http://www.organiclife.gr/index.php/el/news-listing/479-zeolithos
• http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_08/04/2006_128566